неделя, 16 май 2010 г.

Защо бракът с повече от една жена е позволен в Исляма





Ислямът е последната религия, която завършва поредицата от послания на Аллах към човечеството. Носи еднинен и универсален ред, подходящ за всяко време и място, за цялото човечество. Ислямът не е предназначен само за висшите прослойки на населението, не пренебрегва номадите, нито пък е за определени райони или период от време, забравяйки по-късните времена и хората, които ще дойдат с тях.




Ислямът обхваща нуждите и интересите на всички хора, на индивида и на общността. Сред хората има мъже, които желаят да имат деца, но чиито съпруги са бездетни – хронично болни или имат друг проблем. Не би ли било по-разумно за нея и по-добре за него той да се ожени за втора жена, която да му роди деца, запазвайки в същото време правата на първата съпруга?




Също така има мъже, чието сексуално желание е много по-силно от това на съпругата му, която може да е хронично болна, да има продължителен менструален цикъл или друго, което да пречи на съпруга и да задоволи сексуалното си желание. Защо да не му е позволено да се ожени за втора съпруга вместо да си търси „приятелки“?


Има периоди, в които жените са повече от мъжете, например при войни, след които броят на мъжете рязко намалява. При такива ситуации в интерес на обществото и на самите жени е мъжете да се женят за повече от една жена вместо да прекарат целия си живот без брак, лишени от мира, нежността и подкрепата на семейството и чувството да си майка, за което жените мечтаят и желаят с цялото си сърце.


Има само три алтернативи за останали жени, които не са се омъжили като втори съпруги:


1.да прекарат целия си живот в депресия;


2.да станат секс-обекти или играчки за сладострастни мъже;


3.да се омъжат като втори съпруги за мъже, които могат да ги издържат и да се отнасят еднакво към всичките си съпруги.


Безспорно, последната алтернатива е правилното решение, това е според Исляма!


"Нима търсят съда от времената на Невежеството? Кой отсъжда по-добре от Аллах според хора убедени?"


(Коран, 5:50)


Това е ислямската „полигамия“, която западняците мислят за отвратителна и към която реагират с такава враждебност, докато в същото време тези мъже са свободни да имат колкото си искат „приятелки“ без никаква законова или морална отговорност, без уважение към съпругата и децата му (ако има такива) от една страна и към другата жена и детето, което тя може да роди като резултат от тази нерелигиозна и неморална извънбрачна връзка. Нека тези две алтернативи – от една до четири съпруги или множество краткотрайни флиртове – бъдат сравнени и нека хората се запитат кое е по-правилно и коя от двете групи е правилно напътената!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации