сряда, 19 май 2010 г.

Пакистан забрани Facebook





Пакистан забрани Facebook

2010-05-19 21:35:00

Пакистанското правителство е разпоредило на интернет доставчиците в страната да блокират Facebook. Причина за това стана група в социалната мрежа, в която се публикуват изображения на пророка Мохамед, съобщават световните агенции.

Правителството на Пакистан следва заповед на съда, след като група ислямски адвокати печели дело, в което изисква властите да блокират Facebook до 31-ви май.

Групата във Facebook, която стои в центъра на скандала, е наречена „Нарисувай Мохамед днес" (Draw Mohammed Day). В нея създателите й призовават хората да публикуват снимки на пророка на 20 май в знак на протест срещу заплахите, отправени от радикална мюсюлманска групировка срещу създателите на филмчето South Park.

Ислямският свят забранява всякакво изобразяване на пророка Мохамед.

Припомняме, групировката „Мюсюлманска революция" заплаши Мат Стоун и Трей Паркър, защото в юбилейния епизод 200 на филмчето, се появава Мохамед в мечешки костюм.

Днес в южния град Карачи около 2000 студентки излязоха на протестно шествие с посланието, че Facebook трябва да бъде забранен, заради толерирането на тази група.

Междувременно се е провел и мъжки протест, с призив за джихад срещу тези, които оскверняват името на ислямския пророк.

sourse: http://www.alendarov.net/index.php?op=novini_alendarov&ext=view&id=108

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации