четвъртък, 19 август 2010 г.

ЕРДОГАН ОТКРИ ИЗЛОЖБАТА „1001 ИЗОБРЕТЕНИЯ”


Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган откри изложбата „1001 изобретения” съдържаща различни научни и технологични открития на Ислямската цивилизация.

По искане на премиера Реджеп Тайип Ердоган изложбата „1001 изобретения” след Лондон бе открита в Истанбул.

В изложбата, организирана в рамките на дейностите на инициативата Съюз на цивилизациите се експонират научните и технологични открития направени от ислямски учени от 7 до 17 век.

В речта си на откриването Ердоган каза, че в Лондон изложбата е била посетена от 500 хиляди души, но че в Истанбул очакват много по-голям брой посетители.

Ердоган каза „Наша обща отговорност е да не забравим и да съдействаме да не бъдат забравени тези велики ислямски учени. Трябва да бъдат открити музеи посветени на приноса на ислямската цивилизация за науката. Убеден съм, че подобни усилия ще повишат самочувствието на младежите в ислямския свят.”

Изложбата, която ще остане открита до 5 Октомври след Истанбул ще бъде открита в Ню Йорк.

ТРТ / Минаре България

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации