четвъртък, 30 декември 2010 г.

Фестивалът мюсюлмани в Торонто, "съживява духа на исляма"


Вчера бе дадено началото на конференция на тема "За възраждане на ислямския дух" в Торонто - Канада. Конгресът на младите мюсюлмани се опитва да реши проблемите на комуникацията и социаления живот в съвременното общество чрез възраждане на ислямската традиция на образованието, толерантността и самоанализа, както и чрез търсене на общата основа между културите, насърчаване на принципите на толерантност и уважение. Традиционно целите на годишния фестивал е да се засилят връзките между мюсюлмански младежи от различни страни и култури.

В допълнение, според организаторите, на двудневната конференция, която се провежда в Канада за девети път, ще бъде триумф на мюсюлманската идентичност и ислямската култура. "

На митинга присъстваха повече от 17 000 канадски мюсюлмани. Официални гости на мероприятието са видни ислямски учени, религиозни и обществени лидери, в частност, професор в Оксфордския университет Тарик Рамадан, популярен проповедник в телевизия Амр Халед, бивш ръководител на Ислямското общество в Северна Америка Ингрид Матсън, основател на ислямски колеж Зейтун в САЩ, шейх Хамза Юсуф Хенсън, певецът Юсуф Ислам, известен преди като Кет Стивънс.

Конференцията е едина от най-големите ислямски дейности, не само в Канада, но и в света.

"Като мюсюлмани, живеещи на Запад, ние имаме отговорността да говорим за своята вяра, но след 11 септември 2001 г., тази отговорност е още по-увеличена, и ние трябва да покажем истинското лице на исляма"- каза от пресцентъра на конференцията Айман Фарис.
източник: islamnews.ru
превод: Ислямска библиотека

25.12.2010


-------------
Вижте и този материал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации