понеделник, 25 октомври 2010 г.

Съживяване на ислямския дух, Ислямски образователни конференции, организирани от RIS

видеото е от миналогодишната конференция

Съживяването на Исламския Дух (Islamic Spirit Knowledge Retreat, RIS) е годишна програма, която дава възможност за знание на търсещите да изучават Ислямските науки в съвременен контекст, от водещите учени на нашето време. Науката и познанието за голям дар и вярващия трябва да ги споделя, тази проява е възможност за това, така учащите се запознават в дълбочина с ислямските науки. 
Рядко мюсюлманите, живеещи на запад, имат такава възможност, затова RIS KR се стреми да осигури благоприятна среда и възможност за търсещите. до традиционни науки, достигнали по веригата предавачи от великите ни учени от миналото.

Следващата конференция е с дати 27-ми Декември, 2010 – 01 Януари 2011.

Основно в обучението участват Шейх Хамза Юсуф, Хабиб Али ал-Джифри, Имам Заид Шакир, Д-р Абдал Хаким Джексън

Хамза Юсуф е Ислямски учен, учител, съосновател на Zaytuna College, California, USA. Той е виден новоприел в Исляма.

Хабиб Али ал-Джифри е основател на ‘Tabah Foundations of Islamic Studies and Research, базирана в ОАЕ. По роднинска линия неговото семейство е от потомството на Имам Хюсеин, внука на Пророка с.а.с. Получил е класическо Ислямско образование, включващо методологията на, която води до средния път в Ислям, ислямско право, зачитане на разликите в правните школи, духовно образование, изготвено от Коран и Сунна.

Д-р Умар Фарук Абд-Аллах е завеждащ и преподавател в новосъздадената Nawawi Foundation – образователна организация с идеална цел. В момента преподава в Чикаго и в различни места на САЩ и Канада, като пише и ислямски студия и др.

Имам Заид Шакир е изтъкнат ислямски учен в САЩ, писател, от 2003 година е преподавател в  Zaytuna College, Калифорния, където преподава арабски, право, история, ислямска духовност.

Д-р Абдал Хаким Джексън е Професор по Близкоизточни Изследвания, Професор по право и Професор по афро-американски изследвания в Университета в Мичиган. Royal Islamic Strategic Studies Center, Аман, Йордания, включва името му през 2009-то година в списъка на 500-те най-влиятелни мюсюлмани в света.

За регистрация – цените са от 65$ на нощ (Westin Harbor Castle, двойна стая), като можете да си закупите колкото искате дни – не е задължително да заплатите престоя за целия срок на обучението. Билета е 140$.

За контакти:
Reviving the Islamic Spirit Knowledge Retreat

Email: knowledgeretreat@revivingtheislamicspirit.com

Телефон: 1-888-3300-RIS (747)*

*Понеделник – Петък: 6 PM до 10 PM :: Събота – Неделя: 1 PM дo 10 PM




Говорители:


Шейх Али Джума, главен мюфтия на Египет




Шейх Хамза Юсуф



Д-р Амр Халед




Д-р Мустафа Церик, главен мюфтия на Босна




Проф. Тарик Рамадан




Шейх Хабиб Али ал-Джифри




Шейх Сюлайман Мулла




Имам Заид Шакир




Шейх АдбАллах Идрис Али




Д-р А'иша Аудауиа




Д-р Джамал Бадауи, Professor Emeritus в Университета Сейнт Мари в Халифакс, Нова Скотия, Канада. където е Професор по Мениджмънт и Професор по Религиозни науки.
Завършил образованието си в Кайро, Египет - получил магистърска и Ph.D. степени в Университета в Индиана, Блумингтън.
Д-р Бадауи е автор на различни книги за Исляма - книги, части от книги и материали. Той често е канен по време на семинари и конференции в Северна Америка и други 30 държави.
Член е на Съвета по Ислямско право в Северна Америка, Европейския Съвет за Фатауи и Иследвания, както и на Мeждународния Съюз на Ислямските Учени. 

От 1970 година доброволно изпълнява длъжността на Имам на локалната мюсюлманска умма в Халифакс.




Д-р Абдалхаким Джаксън




Джон Ралстън Сол




Крис Хеджис




Д-р Умар Фарук Абдаллах




Д-р Сюлайман Нианг, преподавател в Университета Хауард, Вашингтон, професор по африкански изследвания. Между 1975-78г. е посланик на Гамбия в Джедда.




Джунай Джамшед, популярен изпълнител от Пакистан, вокал на групата Vital Signs.




Д-р Амина Джандали, учредител и Директор на Islamic Networks Group (ING). Провела е хиляди лекции в училище, университети, църкви и други, за Исляма и свързани с него теми, участвала е в много телевизионни и радио програми. Чест гост на конференции, семинари, форуми.
Амина е автор на презентациите на ING, модули за обучение за публични институции за Американската мюсюлманска общност. Обучава клас по Ислям в Градския Колеж на Сан Франциско. Тя има магистърска степен за Близкоизточни Изследвания в Университета в Калифорния, Бъркли, както и бакалавърска степен по История в Университета в Илинойс.
Амина живее в околностите на Бъркли, Калифорния, заедно със съпруга си ичетирите си деца.



 Али Атаие






изт: reviving the islamic spirit

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации