четвъртък, 30 декември 2010 г.

В най-голямата джамия на света постилат 16 000 нови килима


Саудитска Арабия се готви да постели 16 000 нови килима на площта в и около главната джамия на Мекка – Месджид-ил-Харам съобщава „Emirates247”.
Работата по разстилането на скъпите килими ще продължи няколко седмици. Каква е стойността на килимите не се съобщава.
Месджид-ил-Харам – най-голямата джамия в света, е разположена в центъра на Мекка и обкръжава Кябе, в посоката на което ежедневно се молят милиони мюсюлмани по целия свят. Джамията заема площ от 356 800 кв. метра и с вътрешното си пространство и с прилежащите й територии може да побере до 4 милиона молещи се.
Няколко дни преди началото на поклонението по традиция Кябе го покриват с копринено покривало стойността на което е 20 млн. саудитски риала. Покривалото е от естествена коприна с дължина 85 метра, ширина 47 метра и височина 14 метра и е ушито във формата на медуза. На него са написани възхвали към Всевишния Аллах.


от Ислямска библиотека

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации