петък, 14 януари 2011 г.

Милион и половина американци приели ислямаПреди няколко дни най-мощната телевизия в света CNN публикува доклад за приемането от Американците на исляма след 11 Септември 2001 година. 


Според CNN, след 11 Септември в САЩ, много американци приемат исляма, който присъства в Америка още от 18-ти век. Според достоверни документи, първият мюсюлманин, установил се на територията на Съединените Американски Щати, е Юба Сюлейман Диалло, Сенегалец, който търговците на роби през 1731 г. заробили и довели в САЩ. 
Историята ще оставим за друг път. 
Нашата история на исляма в САЩ се премества през 21 век, особено във времето след 11 септември. В рамките на споменатите по-горе статии са публикувани признания на много американци, които казват, че търсейки обяснения за исляма след шокиращите атаки срещу Америка на 11-ти Септември 2001 година, получили отговори, които ги напътили към исляма. В контекста на новините за исляма след 11 Септември, CNN отбелязва, че днес в САЩ има около 6 милиона мюсюлмани, от които 1 млн. американци, приели исляма. CNN не са изнесли конкретни данни за броя на американците, който са приели исляма след 11 септември 2001 г. а се спират само на констатацията, че става дума за много американци.
Със същата тема, както и CNN тези дни се е занимавала и още една реномирана американска телевизия, става дума за канала NBC News. Според телевизия NBC News, след 11 септември 2001 г. голям брой американци искали да научат повече за исляма. Книги и други писмени, аудио и видео материали за исляма, тези дни са много търсени навсякъде в Америка.
В резултат на засиления интерес, десетки хиляди американци решили да приемат исляма. NBC News посочва конкретни цифри за броя на американците, които годишно приемат исляма:'' След 11-ти Септември над 20 000 американци годишно приемат исляма.''
Също така, NBC News отбелязва, че благодарение на бързото нарастване броя на мюсюлманите през последните години, днес в САЩ има между 7 и 8 милиона мюсюлмани, от които голям брой американци, който са приели исляма в последните години- 07.05.2010г.
Списание Сафф
От: Али юсуф

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации