вторник, 4 януари 2011 г.

Броят на британците, приемащи исляма, продължава да расте

Броят на британските граждани, които са приели мюсюлманската вяра, се увеличи на повече от 100 000 души, след като в края на изминалото десетилетия бе 60 000, сочи нов доклад на британска НПО. 
Според данните на организацията "Faith Matters", най-често религията си сменят белите британки, като само през изминалата година мюсюлмани са станали общо 5200 граждани на Великобритания. 
Една от тях е Лорън Бут - балдъзата на бившия министър-председател Тони Блеър, която през изминалата година потресе голяма част от британското общество, след като обяви, че вече е мюсюлманка. 
Данните от доклада на "Faith Matters" са резултат от изследването на 122 души, които през последното десетилетие променили вероизповеданието си. 56 на сто от анкетираните били бели британски граждани, като 62% от тях - жени. 
Средната възраст на приемащите друга вяра пък е 27 години, посочи ръководителят на проучването Кевин Брайс от "Университета Суонси". 
По-голямата част от анкетираните пък споделили, че приемането на исляма им се отразило негативно, тъй като техните семейства им обърнали гръб. Въпреки това, мнозинството от сменилите религията си се считат едновременно за британци и мюсюлмани и не се чувстват отделени от британското общество и култура. /БГНЕС /

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации