понеделник, 19 юли 2010 г.

Адитите


При последните проувания за газ в югоизточната част на Арабската пустиня бяха открити скелетни останки на хора с феноменални размери. Този район от Арабската пустиня се нарича „Празната четвъртина” или на арабски  'Rab-Ul-Khalee' (ربع الخالى)
Откритието е направено от екип на Aramco  (националната нефтена компания на С. Арабия). В Корана Аллах казва, че е създал хора с униклани размери, каквито преди това не е създавал. Това били адитите, при които бил изпратен пророкът Худ (а.с.) . Те били много високи и много силни, дотолкова, че могли да обхванат с ръце ствола на едно дърво и да го изкоренят. По-късно тези хора, които били дарени с толкова голяма сила, се обърнали срещу Аллах и Пророка и престъпили всички граници, установени от Аллах. Ето защо и те били унищожени. Улима на Саудитска Арабия е убеден, че това са останки на адитите. Саудитската полиция е отцепила района и в него не се допуска никой, освен персонала на Aramco. На снимките ясно се вижда разликата между размерите на хората в сравнение с тези на скелетните останки. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации