събота, 24 юли 2010 г.

Той иска да се ожени през Рамадан




Въпрос:

Искам да знам дали ако някой мъж обича девойка, може да се ожени за нея през свещения месец Рамадан? Той иска да знае дали няма някаква пречка от исляма за това...


Отговор: Слава на Аллах!


Няма предписание в исляма, което да забранява да се ожените през Рамадан – както тогава, така и през всеки друг месец. Женитбата е разрешена през всеки ден от годината.

Но този, който пости през Рамадан трябва да не се храни, пие и да няма сексуални контакти от зазоряване до залеза на слънцето.Така че ако е някой, който добре контролира себе си и няма опасност от нещо, което може да наруши поста му, няма нищо лошо за него да се ожени през Рамадан.

Но има опасност, че този, който иска да се ожени през Рамадан, не може да бъде достатъчно търпелив и да се въздържи от контакт с младоженката през деня, да направи нешо, което е забранено и да изпадне в грях, за който изкуплението е много тежко – освобождаване на роб; ако това е невъзможно – да се пости два последователни месеца; ако това е невъзможно – да се нахранят 60 бедняка. Ако сексуалния контакт се повтори и през други дни – изкуплението е както посочихме по-горе за всеки такъв ден.

Виж въпроси № 1672 и 22960

Нашия съвет към питашия е, че ако се страхува, че може и да не вземе контрол над себе си, да се ожени след Рамадан и да се занимава много през дните на месеца със служене, четене на Коран, извършване на кийам и други актове на служене.

А Аллах знае най-добре.

source: www.Islam-QA

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации