четвъртък, 1 юли 2010 г.

Нов масов гроб бе открит в близост до град Сребреница



Нов масов гроб бе открит в близост до град Сребреница в Босна и Херцеговина. В започнатите разкопки до сега са извадени тленните останки на двама души.

Изпратена 30.06.2010 11:43:58 UTC

Нов масов гроб бе открит в близост до град Сребреница в Босна и Херцеговина. В започнатите разкопки до сега са извадени тленните останки на двама души.

Директорът на Института за безследно изчезналите лица от Босна и Херцеговина Амор Машович каза, че от 14 години насам водят дейности за откриване на тленните останки на жертвите от войната в Босна и Херцеговина в периода от 1992ра до 1995та година.

Машович съобщи, че са получили донос, че в близост до бунище край Сребреница има масов гроб, в отговор на което са започнали разкопки и че досега са открили останките на двама души.

Това е 13ия масов гроб открит до днес в Сребреница и околността.

От масовите гробове открити до днес в Босна и Херцеговина бяха извадени тленните останки на 20 хиляди души.

По настоящем до днес 10 хиляди души продължават да са водят за безследно изчезнали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации