вторник, 16 ноември 2010 г.

Бойко Борисов: Байрамът ни учи на мъдрост и толерантност

Бойко Борисов: Байрамът ни учи на мъдрост и толерантност

„Тези важни за мюсюлманите обичаи и ценности са ценности и за нас, християните. Наш дълг е да ги предадем и на децата си”, изтъква премиерът Бойко Борисов в поздравителен адрес по случай най-големия мюсюлмански празник - Курбан Байрам 2010 г.

„Убеден съм, че празник като този ни учи на мъдрост и толерантност и ни прави още по-отговорни и по-добронамерени към ближния” - това заявява министър-председателят Бойко Борисов в поздравителния си адрес по случай най-големия мюсюлмански празник - Курбан Байрам, към българските граждани, изповядващи исляма. По думите му, той, като министър-председател на България, винаги е вярвал, че в основата на едно достойно и благоденстващо общество трябва винаги да стои взаимното уважение и разбиране между различните вероизповедания, културни традиции и обичаи на всички негови граждани. „Приемете моите най-сърдечни поздравления и благопожелания по случай големия празник Курбан Байрам”, казва още премиерът. Той приканва всички да съхранят духа на разбирателството и търпимостта, запазвайки дълбоките морални устои на вярата, както и вярата в човещината и търпението, в милосърдието и човешките добродетели.

„Тези важни за мюсюлманите обичаи и ценности са ценности и за нас, християните. Наш дълг е да ги предадем и на децата си”, изтъква премиерът Борисов. Той пожелава още този празник да събере на една трапеза малки и големи, роднини и съседи, за да си поискат прошка един на друг и да продължат да пазят и разрастват взаимното уважение. „Нека заедно да обединим усилия и да работим за нашето общо бъдеще! Още веднъж ви пожелавам мир, късмет и разбирателство да съпътства ежедневието ви. Честит празник!”, така завършва своето обръщение към българските граждани, изповядващи исляма, премиерът Борисов.

November 2010

източник: в-к "Заман"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации