понеделник, 25 октомври 2010 г.

Балдъзата на Блеър го изненада с... исляма


Балдъзата на Тони Блеър - бившият британски премиер, който изпрати войници в Ирак и непрекъснато предупреждава за заплахата от ислямски Иран, прие исляма.

25.10.2010 

Лорън Бут, която работи за иранската телевизия на английски език Прес ТВ, смени вярата си, три години, след като самият британски експремиер прие католицизма



Известната активистка Лорън Бут, която работи за иранската телевизия на английски език Прес ТВ, била вдъхновена за тази духовна стъпка при посещение в светилище във втория по големина ирански град Кум, разкрива публикация на британския в. "Дейли мейл", цитирана от световните медии.

Самият Блеър прие католицизма, след като напусна премиерския пост през 2007 г. Лорън е полусестра на съпругата му Чери.

Журналистката разказва, че почувствала "духовен морфин", "абсолютна радост и покой" при посещението в храма.

Сега 43-годишната активистка носи хиджаб, моли се по пет пъти на ден, посещава местната джамия, не яде свинско и е минала 60-а страница на Корана.

Не е ясно как Блеър е приел новината в семейството, което става все по-разнородно в духовен план и в политически план.

За разлика от мъжа на сестра си, Лорън е голям критик на войната в Ирак и пропалестински активист. През август 2008 г. тя пътува на кораб с други правозащитници от Кипър за Газа в знак на протест срещу израелската окупация.

Миналия месец в отворено писмо до Блеър, който сега е специален пратеник на близкоизточната четворка (Русия, САЩ, ООН и ЕС), тя призовава бившия лейбъристки лидер да преразгледа позицията си относно исляма.

Според вашия мироглед мюсюлманите са луди, лоши, опасни, укорява го тя, като го призовава да признае деня, в който всяка година в последния петък от Рамадана мюсюлмани изразяват солидарност с палестинския народ и протестират срещу окупацията на Ерусалим.

Така, както изразявате солидарност с Америка - само че без незаконно химическо оръжие и милиони цивилни жервти, допълва тя.

В скорошно интервю за Би Би Си по случай излизането на мемоарната му книга "Пътуване", бившият британски премиер определя ислямският радикализъм като основна заплаха за съвременния свят.

Според него политиката на Запада е призвана да му се противопостави, тъй като неговите представители са "безнравствени и изостанали".

За Блеър ислямската република Иран е една от най-големите държави спонсори на ислямския радикализъм и по никакъв начин не трябва да се допуска режимът в нея да се сдобие с ядрено оръжие.

Мнозина обаче го обвиняват, че именно решението му да изпрати военни в Ирак, което той неубедително защити пред специална британска комисия, е довело до разрастване и засилване на фундаментализма.

Балдъзата на Блеър е само един от многото случаи на смяна на вярата сред известни личности напоследък.

Въпреки че много жени го правят (Деми Мур - кабала, Тина Търнър - будизъм, и т.н.), ислямът е по-малко популярен - особено сред богатите и известните, тъй като изисква значителна промяна в начина на живот - и в работата, ако става въпрос за модели, актриси, певици и т.н.

Вести.бг
Върнете се в началото

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации