четвъртък, 7 октомври 2010 г.

След вчерашната акция на МВР и ДАНС срещу...

Вчера бе проведена акция на МВР и ДАНС в няколко населени места под предлог, че се разбиват клетки на крило на ал-Кайда, Ал-Уакф ал-Ислами, обискират и някои други имами на населени места, изземват книги, обявени за разпространяващи политическа пропаганда и радикален "ислямизъм", "много" пари (повече, отколкото е дохода на семеството), компютри и пр.
Обвинението, което бе написано и спуснато в медиите, бе същото, както срещу мен и още 3-ма други мюсюлмани преди 4 години с разликата в името на групата, която се "разбива".
Дори сега, четейки материалите, които някой си е направил труда да обобщи - за радикалния Ислям в България през годините, групата, за която има решение на Съда -> Съюз на мюсюлманите в България, е наречена вече Радикален Съюз на мюсюлманите в България.
Пише и за:
"Акцията, при която бе задържана престъпна група, поддържала интернет-сайтове, проповядващи радикален ислямизъм и промяна на конституционния ред на България, предизвика множество коментари у нас."

В момента, тъй като акцията накара много хора да предположат, че става дума за разчистване на сметки от страна на Генджев срещу имамите на Хаджи, прочетох и следното съобщение в пресата:

Правителството, включително премиерът Бойко Борисов, трябва да се извини на всички семейства, в които агентите вчера са нахлули, както и персонално на действащите имами, защото те са гарантът за спокойствието и психическото равновесие на мюсюлманите. Това заяви районният мюфтия на Благоевград Айдън Мохамед в село Лъжница, ден след като ДАНС, МВР и прокуратурата удариха нерегистрирания български клон на ислямистката организация "Ал Уакф Ал Ислями".
"Ако това не се случи, да им тежи на съвестта, защото голяма част от мюсюлманите поне в молитвата си със сигурност споменават тези събития и най-лошото е, когато човек попадне в молитвата на някой друг", поясни мюфтията.

Предстои на среща на всички имами в България те да излязат с декларация, в която ще настояват за извинение от управляващите Това заяви В Лъжница действията на полицията предизвикаха силно напрежение. Някои от жителите му се събраха днес преди началото на работния ден отново пред дома на имама Мохамед Камбер, за да изразят съпричастието си.

Имамът на Лъжница Мохамед Камбер каза, че е възмутен, обиден и ще коментира случилото се след като проверката на съдържанието на книгите приключи.

Хората, особено в Лъжница, както сториха вчера, излизайки в защита на своя имам, на книгите - достойни хора машаАллах, днес отново са отишли да засвидетелстват подкрепата си към имама.

В същото време Главно мюфтийство на Хаджи излезе с декларация:

Обръщение към националните и международните медии по отношение на спазването на правата и законността при българските мюсюлмани

Сряда,06 Октомври 2010г. 16:57ч.

Днес сме изправени пред поредната нова изява на политиката на натиск и сплашване, която българските власти прилагат спрямо представителите на законно и по свободната воля на българските мюсюлмани избрано ръководство на Главно мюфтийство.
- На 6 октомври полицията проведе специализирана операция, като нахлу в домовете на раойнните мюфтии, ваизите и имамите в Смолянски, Пазарджишки и Благоевградски области и арестува 12 души.
- При акцията извършена в дома на районния мюфтия на Пазарджик – Абдуллах Салих са иззети 17 000 лева, предоставени му от Главно мюфтийство за изплащане на заплатите на имамите от района.
- 10 от 12-те арестувани са били пуснати, след като са им били взети показанията. За районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов и за един от имамите обаче не се знае нищо.
- Многозначително е провеждането на подобна операция непосредствено след положителната атмосфера породена от изказванията на министър-председателя на република Турция Реджеб Ердоган при посещението му на 4 октомври в България, относно решаването на проблема за лидерството на българските мюсюлмани при срещата му с министър-председателя Бойко Борисов.
- Нарушаването по различни поводи на човешки права на представителите на мюсюлманското малцинство, които са лоялни граждани на Република България, и подлагането им на нечовешки отношения не могат да се приемат по никакъв начин за нормално.
- Очакваме българските власти да направят изявление пред обществеността относно действията им, които биха оправдали законосъобразността на постъпките им и положението на двамата арестувани, от които досега няма никакви известия.
- Ние отправяме поредния ни призив, за да не може за сетен път да бъде засегната мюсюлманската общност с подобни произволни действия, които ерозират разбирането за правова държава.
- Ние приканваме страните членки на ЕС и ЕК да проявят висока степен на чувствителност при разследване на действията нарушаване правата на лицата, принадлежащи на различните изповедания и търсене на отговорност от лицата, извършващи тези нарушения.

ПРЕССЛУЖБА НА ГЛАВНО МЮФТИЙСТВО


Прочетох и следното заключение на Бг Таймс, Акция на срещу радикалния Ислям, а срещу Исляма въобще:

Няма арестувани,няма повдигнати обвинения.

Кратко и ясно.

Прибраната религиозна литература,според думите на имама е проверявана при внасянето и в България.

И какво беше всичко това,ако не репресии срещу мюсюлманите в България ?

Това е акция не срещу радикалния Ислям,а срещу Исляма в България въобще.

Май някой много иска да взриви спокойствието в България,като използва за маша данс и мвр.


07:17 hrs,07.10.2010 г.,Бг Таймс

P.S.В коментарите на сутрешния блок днес,07.10.2010 г. на БНТ също беше казано,че акцията на данс и мвр е разчистване на сметки на Недим Генджев с неговите противници.
 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации