сряда, 6 октомври 2010 г.

Зов за помощ от малко детенце!


Мухаммед Захриев Дормушев е на 1 годинка, от София. Ражда се с нарушена функция на отделителната система. Когато е на 2 месеца му е направена операция, при която двата уретера са изведени извън тялото. Въпреки извършената операция и постоянното медикаментозно лечение, поддържащо живота на малкия Мухаммед, състоянието му все още е критично. Това налага спешна консултация със специалист и операция за прибиране на уретрите (и свързването им отново към пикoчния мехур) в чужбина. Главната причина за повторната оперативна намеса са честите бъбречни инфекции, предизвикани от постоянно навлизащите през изведените уретри бактерии.
Наложително е семейството на Мухаммед да замине възможно по-скоро за Италия, където, с позволението на Аллах, ще получи нужната лекарска помощ. Разходите, които са непосилни за семейството и близките на малкото момченце, възлизат на около 15 000 лева. 
Вярваме, че всеки може да помогне с нещо – било то с малко материално или с много дуа!

Средствата се набират в банкова сметка в UniCredit Bulbank (на името на бащата Захри Асанов Дормушев):

IBAN: BG38UNCR70001517362626 (BGN)                    
Swift:  UNCRBGSF                                                  
 Телефон за връзка със семейството: 0893664833 (Захри)

---------------------------------------------------------------------------
Преди да вземете решение – ще се отзовете или не, спомнете си, че от Джабир (Аллах да е доволен от него) се предават думите:
 
„Пратеникът на Аллах (С.А.С.) никога не отговори отрицателно на ничия молба.”
(всепризнат хадис)


--------------------------------------------------------------------------

Призив към всички ви:
Дуа е задължително да направите иншаАллах - независимо имате или не материална възможност да помогнете.

Но тук става дума за 15 000 лева, разпределени на милион български мюсюлмани - вземете калкулатора и пресметнете за колко малко става дума! Съберете по толкова на член от смейството, идете при съседите мюсюлмани или при ваши познати мюсюлмани и съберете някаква сума, която внесете в банковата сметка на това дете иншаАллах.
Представете си, че ако всички направим това иншаАллах, за колко бързо ще бъдат набавени тези немного пари - казвам немного, защото ги сравнявам с ужасните суми, които се искат при всяко по-сложнои неотложно лечение...

Аллах да помага!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации