петък, 8 октомври 2010 г.

Алиосман Имамов: България нищо не печели от търсенето на радикализъм там, където го няма

08 октомври 2010 11:44


София /КРОСС/ България нищо не печели от това да търси радикализма там, където го няма. Това каза депутатът от ДПС Алиосман Имамов, който прочете декларация от името на групата, предаде репортер на Информационна агенция КРОСС. „Ще се противопоставим на всякакви опити да се дамгосва с радикализъм единствено мюсюлманската общност в България", допълни той. Според Имамов акциите от последните дни, проведени от Прокуратурата, ДАНС и МВР в Централните и Западните Родопите, са предизвикали напрежение в проверяваните райони. Имамов заяви, че от ДПС искат да се направи публично достояние на всичко, което е иззето от джамията в село Лъжница и компетентните органи да се произнесат дали има нарушение при извършването на акцията.

„Подобни акции са завършвали винаги без конкретен и ясен резултат, затова мюсюлманите в България ги приемат като начин за сплашване", заяви Имамов. По думите му традиционният ислямизъм в България е чужд на радикализма. „Има усещане, че в тази страна мюсюлманите са третирани като чужди. Никой няма право да обижда мюсюлманите", каза Имамов.

източник: cross-bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации