сряда, 6 октомври 2010 г.

Майкъл Мур дарил 10 хиляди долара за строителство на джамия

Известният американски режисьор Майкъл Мур е направил лично пожертвование от 10 хиляди долара за строителството на джамия в Ню-Йорк и е призовал всички останали американци да направят същото. Режисьорът-документалист е известен преди всичко с филма си „Фаренхайт 9/11”, се е застъпил в защита на джамията, която ще се строи на мястото на Световния търговски център, а не по далеч.
В отговор на нападките от страна на противниците на джамията Мур казал, че американците не трябва да имат враждебна политика по отношение на исляма, защото това влияе отрицателно на престижа на Америка. „Трябва да защитаваме свободата на убежденията и мненията.” – казал Мур.
В статия публикувана неотдавна във вестник «Hovengtin Post» Майкъл Мур е казал няколко причини поради което поддържа строителството на джамията, една от които е свободата на вероизповедание. Също така той казал, че много американци изразяват своето мнение за исляма основавайки се на различни предрасъдъци. В своето обръщение към мюсюлманите режисьорът казал «Ако няколко убийци се опитали да очернят ващата религия, използвайкия като предлог убиването на 3000 човека, то ние трябва да помогнем да се възстанови престижа й и да я поставим на достойно място.» - съобщава AzanNews.

източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации