събота, 19 юни 2010 г.

„Татар-информ”:В град Болгар отбелязват 1 112 години от приемането на исляма във Волжка България

19 юни 2010
Болгар. Тържествени мероприятия, посветени на 1 112-та годишнина от приемането на исляма във Волжка България, се провеждат днес в град Болгар, в руската република Татарстан, съобщи електронното издание „Татар-информ”.
Независимо от проливния дъжд тук се събраха няколко хиляди души. Сред тях има както поклонници, така и високопоставени гости от чужбина, представители на България, Турция, Израел, Унгария и други държави.
В тържествата се включиха и лидерите на републиката: президентът на Татарстан Рустам Миниханов, държавният съветник Минтимер Шаймиев, премиерът Илдар Халиков, председателят на държавния съвет Фарид Мухаметшин. В Болгар пристигнаха и видни религиозни дейци от страната - председателят на Централното духовно управление на мюсюлманите в Русия Шейхул ислам Талгат Сафа Таджудин и председателят на Съвета на мюфтиите в Русия Равил хазрат Гайнутдин.

source: Минаре БГ

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации