сряда, 6 юли 2011 г.

Духовна продуктивност в 1 минута



Ако сте попаднали в задръстване, готвите за ифтар или просто чакате някъде дълго, винаги можете да се възползувате от опцията за духовната продуктивност в това, иначе загубено, време. Сещам се и за времето, когато, като нова мюсюлманка, се възползувах и от времето си за гладене или друга ръчна работа; или пък времето за разхождане на бебето в количка (тогава) - за да правя зикр!
Част от материала тук е адаптиран от "Зикр по време на готвене":


В една минута можете да направите много добро, да спечелите много награди - само за минута, казвайки Зикр, четене на Коран, даване на милостиня, наизустяване, или дори стремежа за добри дела - можете да сте сигурни, че вашият живот няма да бъде изгубен.


1. За една минута можете да кажете сура ал-Фатиха 3 пъти, рецитирайки стегнато и тихо. Някои учени казват, че наградата от четене на сура ал-Фатиха е повече от 600 хасанат, така че, казвайки я 3 пъти, иншаАллах, можете да натрупате 1800 хасанат - само за 1 минута.


2. За 1 минута можете да кажете сура ал-Ихлас (Кул Хуа Аллаху Ахад) 20 пъти, рецитирайки стегнато и тихо. Тази сура се равнява на 1/3 от Корана - така, нейното изричане 20 пъти, е 7 пъти Коран. Ако я казвате 20 пъти за 1 минута всеки ден, това прави 600 казвания за месец, 7200 казвания за година - е, това са 2400 пъти Коран за 1 година.


3. Можете да прочетете страница от Книгата на Аллах за 1 минута...


4. Можете да наизустите къса сура или някоя ая от Книгата на Аллах за 1 минута.


5. За 1 минута можете да кажете "Ла илааха илл-Аллах уахдаху ла шарика лах, лаху'л-мулк уа лаху'л-хамд уа хуа 'ала кули шаи'ин кадир (Няма друг бог освен Аллах, няма съдружници, Негово е владението и за Него е прославата, Той за всяко нещо има сила) - 20 пъти. Наградата за казването на това е като да освободиш 8 роби заради Аллах.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации