събота, 2 юли 2011 г.

Топ 10



Знам, че повечето от вас се притесняват за своите възможности по време на Рамадан, особено през първите няколко дни, така че още сега ще ви дам необходимите ви топ 10 съвета, за да сте ОК през целия Рамадан! 

Toп 10 съвета към мюсюлманите за един продуктивен Рамадан

1. Трябва да имате искрено и чисто намерение, да сте твърди и да правите много Дуа за един наистина плодотворен Рамадан!

2. Планирайте всеки свой ден през Рамадан, но го правете не в началото на месеца, а в предишната нощ. Изберете 3 много важни неща, които да постигнете през следващия ден и си направете дневник. 

3. Никога повече не пропускайте Сухур, ставайте поне час преди Фаджр и закусвайте балансирано!

4. Започнете работа по тези най-важни задачи, които сте си поставили, веднага след Фаджр и завършете поне 1 или 2 от тях.

5. Дайте си поне кратка следобедна дрямка, но не 20 минути преди или след Зухр.

6. Планирайте месец Рамадан около времето за молитва, не обратното!

7. Освободете си поне 1 час в деня за четене на Коран, а повече от час е много по-добре!

8. Отговейте с фурми и мляко или с фурми и вода, след това направете салат-ул-Магриб, часк след това се нахранете, но леко!

9. Дайте много "Физическа Садака" - участвайте при организирането на ифтар, даване на милостиня, помогайте на сираци и др. - просто работете за другите.

10. Не пропускайте възможността за Дауа! Ако някой ви запита защо не се храните, му отговорете по най-добрия и правилен начин за Рамадан и Исляма.



Това е - 10 съвета, към които можете да се придържате иншаАллах. Рамадан предстои и всички трябва да се подкрепяме, за да вземем най-доброто от този свещен невероятен месец!

Тепърва ще говорим още за поста и Рамадан.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации