сряда, 14 август 2013 г.

Как да искаме от Аллах субханаху уа Та'ала?


Пратеникът на Аллах صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ каза:
‘Когато някой от вас прави дуа, нека е непоколебим в това и нека не казва:
“O Аллах (سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى), ако желаеш, отговори (на искането ми),” защото наистина никой не може да Го принуждава!“
[Сахих Муслим]
Аллах субханаху уа Та'ала ще даде според волята Си, когато и какво - само Той знае и то ще е най-доброто за вас. Човек трябва да има нагласата да иска  най-доброто от Аллах субханаху уа Та'ала.

Ако желанията ви не ви се предоставят в този живот, ще ви бъдат дадени под формата на добри дела в Съдния ден - така че вашето искане винаги ще бъде удовлетворено от  Аллах субханаху уа Та'ала.
Хората се дразнят, когато искат дълго време нещо, но Аллах субханаху уа Та'ала не обича когато не се иска от Него и не бъде молен за нищо!
Да не искаме добри неща от Аллах субханаху уа Та'ала, все едно да сме неблагодарни към Него. 
Да вземем следния пример - купили сте прекрасна кукленска къща за дъщеря си или някакъв чуден подарък за сина си и ги питате - нея или него - дали искат да получат изненадата си, а те ви отговарят: "Както искаш - ако имаш желание, дай ми". 

Молете Аллах субханаху уа Та'ала сериозно, истински, от дъното на душата и сърцето си, за доброто, което искате. Не рецитирайте така, наизуст - говорете с Аллах субханаху уа Та'ала, както говорите с родителите си и искайте чрез ВАШАТА дуа.



Още по темата за дуата:

Етикет на правенето на дуа
Грешки, които препятстват приемането на ду’аКакво да казваме при Дуа

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации