четвъртък, 1 август 2013 г.

Британския "Голям ифтар" чупи митовете за Исляма

снимка
Британски джамии организираха национални дни на отворените врати, в които хора от други вероизповедания могат да присъстват на ифтар по време на Свещения месец Рамадан, предлагайки на съседите си възможност да научат повече за Исляма и за едни по-добри отношения с религията.
"Това се случва по време, когато разбиването на митове е по-важно от всякога", каза Баронеса Warsi, Minister for Faith and Communities, за The Independent в събота, 28-ми юли.
"Изследване по-рано тази година показа, че по-малко от четвърт от запитаните британци смятат, че Мюсюлманите са съвместими с Британския начин на живот". 
Warsi говори по време на ифтар, организиран от Британски Мюсюлмани из целия Остров, като път за постигане на расова хармония.
Warsi беше от гостите на ифтара в Brent Civic Centre, северен Лондон, миналия петък.
Гостите се събраха около маса, отрупана с ястия от ориз, макарони, къри, самоса и традиционните фурми и мляко.
Подобни събития се провеждат в редица читалища, дневни, паркове - дори флаш мпбове - в цялата страна. 
източник onislam.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации