вторник, 6 август 2013 г.

Турчин представи молитвено килимче за болни стави

Аднан Пирисан с едно от специалните килимчета

От: AFP
Източник: http://english.alarabiya.net/
Превод и редакция Милена Борисова-Иршад
Турчин, живеещ в Германия, представи в петък молитвено килимче, което премахва напрежението от коленете. Той се надявам да го продава по целия свят.
На пръв поглед килимчето изглежда като всяко друго молитвено килимче, но е проектирано със специална подплънка за под коленете, стъпалата и челото, обясни Аднан Пирисан, 50 годишен, който собствено страда от болезнени стави.
В подложките има специален вид пяна, която "не се поврежда", каза той в телефонен разговор за AFP и отказа да разкрие състава: "Производствена тайна". 
"Регистрирах патента си през 2009-та и досега произвеждах в 3 града в Турция - продавахме по около 3000 годишно". каза Пирисан, който е в Германия от 10 годишен.
Продажбите на ортопедичното килимче, което се събира в малка чантичка, са предимно онлайн, но компанията на Пирисан Pirisec, продава и в Германия, Турция, Кувейт и Дубай.

Килимчето изглежда като другите молитвени килимчета, но е конструирано със специални възглавнички. (File photo: AFP)
Но той каза, че вече е продал свои килимчета, които са стандартен (39.50 евро, $52), луксозен и детски модел, в Сингапур и САЩ.
Пирисан не изключва възможността да се насочи и към други религии със своя продукт, каза той пред Frankfurter Allgemeine Zeitung, би разгледал и тази възможност, но не от чисто бизнес мотиви.
"А защото искам всеки де се моли лесно - независимо дали е Мюсюлманин, Протестант или Католик".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации