петък, 14 юни 2013 г.

Готови ли сте за Рамадан?


image andifajar.com 
Ассаламу алейкум!
Ин ша Аллах и тази година наближаваме времето на голямата благодат!
Рамадан отстои само на няколко седмици и вълнението, приготовленията за месеца, вече са факт - и то навсякъде, в целия Мюсюлмански свят...
Съвсем естествено не всички мюсюлмани са еднакви, така е и по отношение на Рамадан.


  1. Някои хора са паникьосани и осъзнават, че има много неща, които трябва да направят ПРЕДИ Рамадан, но имат твърде малко време. 
  2. Други са много развълнувани и едвам изчакват началото на Рамадан, но нямат никакъв план за месеца.
  3. А някои не са сигурни какво точно да очакват за Рамадан и приемат каквото дойде.

Има и 4-ти тип хора - това са хората, отделили време за подготовка и планиране на Рамадан, за да бъде месецът им наистина продуктивен.
Посещават курсове и уроци за Рамадан, четат книги, съвети и правила, относно поста през Рамадан - седат при семейството си с химикалка и лист, записват онова, което желаят да постигнат през Рамадан, подготвят се физически, психически и духовно.

Погледнете дясната колона на този блог - "Категории в блога" и обърнете внимание на етикетите Продуктивност, Рамадан, Пост, Ифтар, Лейлат-ал-Кадр. Също така във Фейсбук групата "Практически Рамадан" можете да се информирате по всякакви въпроси, свързани с Рамадан.

Аллах да помага на всички!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации