събота, 7 юли 2012 г.

За съжаление истината и при мюсюлманите има много лица!

Мюсюлманинът трябва да приеме Исляма за свой живот, защото Исляма не е обикновена религия, която се изпълнява в определени моменти - Исляма е начин на живот. 
И ако има разлики в ибадетите на различни групички и секти, там има спорове и препирни - но в ахлака и адаба ни няма разлика! 
Лошия характер разваля Исляма, както оцета разваля меда - така е казано в един от най-важните хадиси за любимия човек на Аллах. А той - любимия човек - не е онзи, който най-много говее или прави молитви, или ходи най-много в Хадж..., а е онзи, който отива с брата си и е с него, докато братът разреши проблема си...СубханаАллах. 
Тук става дума не за наши лични искания и желание - става дума за Аллах и Неговото задоволство. И точно това имах предвид. Ако всички се стремяхме към едно и също нещо, точно това щеше да ни е на първо място - тогава щяхме да преценяваме нещата по един и същ начин. 
А това не е така сега - защо? 
Защото душата с нейните желания - доволства и недоволства - се поставя на първо място...
И така всеки съди за "истината" по собствените си преценки, направени според това как се чувства...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации