четвъртък, 27 септември 2012 г.

Медийна информация за делото в Пазарджик, 27.09.2012

ТВ7:
http://tv7.bg/dobro-utro/news/9459682.html


Делото за проповядване на радикален ислям

В Окръжния съд на Пазарджик днес продължава делото срещу 13-те имами, подсъдими за проповядване на радикален ислям. Срещу трима от тях има и обвинения за проповядване на омраза на религиозна основа. На днешното заседание предстои да бъдат изслушани показанията на над 20 свидетели.

Адв. Радев и адв. Халарампиев, защитници на подсъдимите, в директно включване от Пазарджик, отрекоха наличието на основание за обвиненията, че клиентите им насаждат религиозна омраза. По думите им, около четиримата анонимни свидетели се върти голяма въпросителна, защото част от тях са служители на ДАНС, а законът ограничава представители на службите да бъдат свидетели. По този повод адвокатите са направили искане към съда вчера.

Подсъдимите са се възползвали от правото си дават обяснения на по-късен етап от процеса, стана ясно от репортажа.


Бтв (26.09.2012)

27.09.2012

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации