вторник, 29 октомври 2013 г.

Поради липса на хора, църква във Великобритания бе продадена

By: express.co.uk
Sourcehttp://www.express.co.uk/

Превод: Милена Борисова-Иршад

Църква бе продадена на местна Мюсюлманска общност след големия спад на посетители.

Католическата църква Св.Петър в Стоук-он-Трент, Стафордшир, затвори врати като такава, след като броя на посетители беше силно снижен и това бе последвано от продажба на сградата.
Местните водачи на Християните увериха енориашите от енория Кобридж, че парите от продажбата ще бъдат използвани в тяхна полза.

Идентичността на купувачите засега не е оповестена.


Говорителят на църквата каза: “Архиепископията на Бирмингам има над 200 енорийски църкви и приблизително Католическо население от нас 285,000.Всяко решение, взимано за тези църкви, ще бъде направено след разговори с енориашите, свещениците и месните общности, за да се служи добре на всички и да могат подходящо да се отразят демографските промени и нужди на Католическото население...Енорията на Кобридж има дълга история".

Но в последно време броят на Католиците, които живеят в тази област, силно се намали.

Говорител на църквата
"Но в последно време броят на Католиците, които живеят в тази област, силно се намали и то до такава степен, че присъстващите на литургия в Св.Петър са недостатъчни за поддържането на свещеника и църковната сграда. Така сградата бе пусната за продажба на свободния пазар".

Бяха получени неголям брой оферти, а най-добрата приемлива бе направена от местна Мюсюлманска общност и след консултации с други епархии, настоятелството я прие".


Проучване, направено през 2007 г. установи, че само 15% от Британците посещават поне веднъж месечно църква.
Други изследвания разкриват, че Великобритания има четвъртата най-ниска посещаемост на църква е Европа.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации