петък, 25 октомври 2013 г.

Брюксел - второто издание на Мюсюлманския панаир

Първото издание на Мюсюлманския панаир
привлече над 20,000 посетители
Източник OnIslam.net
Свидетели на изумителния успех на първото издание на панаира, Белгийските Мюсюлмани подготвят откриването на втори Мюсюлмански панаир в Брюксел, включвайки в програмата форуми и симпозиуми за решаване на Мюсюлмански проблеми и предизвикателствата в Европейските държави.
Събитието е насрочено за тази година, 25-28-ми октомври (петък-понеделник) в Tour & Taxis, предава Saphir News.
Разделено на магазини и форуми, събитието е по подобие на Le Bourget; ежегодната Мюсюлманска конференция в Париж, провеждана вече 30 години.
Събитието се счита за златна възможност на Беглийските Мюсюлмани за противодействие на анти-Ислямските предразсъдъци.
Първото издание на Мюсюлманския панаир привлече над 20,000 посетители.
Тазгодишното събитие се организира от Gedis Company, която от години е наемана от Съюза на Ислямските Организации във Франция (UOIF) да организира Le Bourget.
Le Bourget зае своето място във Френския календар, като възможност за среща на Мюсюлманите, възможност за лекции на интелектиалци и учени, пазар на Ислямска литература и дрехи.
Хиляди мюсюлмани се стичат на ежегодното празненство, преминавайки през десетки книги, участвайки в лекции и в конкурси за запаметяване  на  Корана.
Всяка година десетки хиляди Мюсюлмани от цяла Европа участват в конференциите - млади жени с безуоречен хиджаб и ентусиазирани млади мъже съставляват по-голямата част от присъстващите.
В Белгия Мюсюлманите са около 450,000 от 10-милионното население – като приблизително половината са с Марокански произход, а около 120,000 са с Турски.
Повече от 20% от населението на Брюксел е съставено от Мюсюлмани, дошли от Мароко, Турция, Пакистан, Бангладеш и Африкански държави.
В Брюксел има 77 джамии и молитвени стаи и над 300 в цяла Белгия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации