събота, 26 октомври 2013 г.

От Ислямофобия до Хадж: пътешествието на Арнауд ван Дорн

От: World Bulletin/News Desk
Източникhttp://www.worldbulletin.net/

Арнауд ван Дорн, бивш член на Холандската Партията на Свободата и радикален противник на Исляма, беше един от хилядите, които пристигнаха в Саудитска Арабия за годишния Хадж, предаде Riyadhconnect.

Ван Дорн, който до края на 2011 година беше силен поддръжник на Геерт Вилдерс - Холандския лидер и създател на анти-Ислямския филм "Фитна", излезе от Партията на Свободата (PVV) на Вилдерс и прие Исляма.
По-рано тази година ван Дорн публично обяви своя избор на религия.

В стремежа си да представи и друг анти-Ислямски филм, той започва да чете за религията, която така категорично отрича. Чете и навлиза дълбоко в Свещения Коран и Ислямската наука, което го довежда до приемането на Исляма.
Ван Дорн пристига преди година в Саудитска Арабия, където прави Умра.

Той казва, че е намерил в Исляма онова, което му е липсвало в живота досега. 
Прави Хадж, молейки Аллах да го опрости и да изтрие предишните му грехове. Има желание да се премести да живее в Медина, близо до Масжид ал-Набауи, но засега семейството и работата му препятстват изпълняването на това желание.
Ван Дорн планира да направи филм, показващ истината в защита на Исляма, предава Riyadhconnect.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации