събота, 20 октомври 2012 г.

10 начина да се концентрираме по-добре по време на молитвата



1. Преди да застанем за молитва, да се опитаме да се справим с дребните неща, които ни притесняват за момента - например ако си гладен, хапни, ако имаш тоалетна нужда - задоволи я, ако си жаден - пий, ако си родител на бебе/ малко дете - погрижи се за него - нахрани, преоблечи и пр.

2. Направи уду (абдест, обмиване) добре, с необходимото внимание.

3. Подходи към молитвата с жар и страст, сякаш това е последната молитва в живота ти. В същност Пророкът с.а.с. ни учи, че нищо друго не бихме могли да направим на този свят, което да надмине по заслуги молитвата!


4. Представи си, че по време на своята молитва си на специална аудиенция при Аллах, Господа на Световете и в този момент разговаряш директно с Него! Което в същност си е истина.

5. Помисли си, че тази молитва може да е последното действие в живота ти. В същност това може да е вярно, защото никой не знае срока на живота си.

6. Представи си сцена от Последния ден, когато хората ще бъдат разделени на две групи - едната ще е предназначена за Рая, другата - за АДа - и се запитай в коя сам искаш да бъдеш.

7. Фокусирай се върху това, което казваш по време на молитва и рецитирай обикновени сури, чието значение разбираш, осъзнаваш значението й, докато рецитираш.

8. Ако въпреки всички усилия твоя ум витае другаде, поискай подкрепата на Аллах да те върне обратно към молитвата.

9. Моли Аллах да те дари с истинската радост от молитвата и да те защити от странстванията на ума ти...

10. Гледайте само към мястото, където ще бъде челото ви по време на суджуд и се стремете да не гледате другаде.

Нека Аллах ни защити от шейтана по време на молитвата и да ни прости грешките!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации