сряда, 23 март 2011 г.

ПОЛИТИЦИ - МАХНЕТЕ РЪЦЕТЕ СИ ОТ ИЗПОВЕДАНИЕТО!!!

Част от нас вече са отвратени от политическото заиграване днес, поради което често повтаряме за политиката и политиците - опарен и студена каша духа, както се казва.
Имаше предложения за протести чрез палатки пред парламента, други коментират за митинги и т.н. Вече съм споменавал за вероятността от увещаване от страна на политиците, защото предстоят избори. На практика точно това ще се случи, всякакъв протест ще бъде яхнат от политиците и използван предизборно.


Ето на митинга в Барутин на 20/03/2011, кметът на Цар Калоян и областен председател на ДПС – Разград Ахмед Ахмедов чете декларация за търсене на съдебна отговорност за възродителния процес в която, както отразява агенция Dnes.bg се казва:
„Той посочи пред множеството, че в момента имамите масово се арестуват, изземва се религиозна литература, а мюсюлманите не могат свободно да изберат духовните си водачи.”

А къде бяха до сега, след като до предишните избори бяха неизменно в управлението на страната. А и нещо съществено – голяма част от тях са сътрудници на ДС и в рамките на своето участие във власта участваха с БСП/наследница на партията провела Възродителния процес/, поставяха на важни постове/и министерски/, участници в този процес. По места на практика възстановиха всички участници във Възродителния процес, като ги направиха кметове и представители на партията.

Трите акции на службите срещу мюсюлмани се извършиха по време на управлението на тройната коалиция с мандат на ДПС и имами бяха привиквани от ДАНС, за което са информирани. Има още доста пикантни неща.

Къде бяха тогава, когато се извършваха тези акции, когато привикваха имамите? Нищо не може да не ни възпре от съмнения относно съучастие в тези игри.


А сега, както по-рано предупредих – „ще спасяват изповеданието”. Мюсюлманите не можели свободно да си избират духовните водачи - та нали досега самите те пряко се намесваха в конференциите и поставяха мюфтиите. Дано някога все пак се замислят и за духовното, защото до момента то се свежда до посещение на гробницата „Демир баба текке”, което не само, че няма нищо общо с исляма, но и е едно от нещата, които исляма определя като езичество и най-категорично забранява.


Подобни изявления след като си довел изповеданието до този хал е гавра и повече от наглост. На това му викат предизборна кампания. А да повярваш на подобни изявления е меко казано безумие. Само абсолютен наивник може да повярва в думи изчерпани от съдържание.

Не трябва да допуснем да ни водят за носовете и да бъдем въвлечени в протести, независимо какви са те, защото нито те, нито ГЕРБ, нито някоя друга партия ще пропусне да се възползва.

Инициативата е ясна – за деполитизация и ненамеса в изповеданието. Ясно и категорично трябва да заявим: „Политици, махнете ръцете си от изповеданието”!

Тези, които пишат, първо да прочетат наименованието на групата и тогава да пишат. Тук не е подета идея за постигане на някакви си болни амбици, за каквито безотговорно намекваха някои, не е форум за кой е По-По-Най, а точно формулирана инициатива.

Разрешаването на проблема ще дойде единствено след конференция, в която да вземат участие всички страни. По този начин ще бъдат елиминирани всякакви евентуални претенции по-натаък. Проблемът е създаден юридически и само по този начин може да бъде решен. Всичко друго е мотаене и спомагане ситуацията да продължава.

Дошъл е момента и представителите на предишното ръководство в изповеданието да се упомнят и час по-скоро да тръгнат в тази посока. Ние можем да се оправим само без политиците. Най-изгодно за манипулиране и продължаване на проблема в изповеданието е съществуването на две страни.

Ето това е посоката, в която трябва да се върви, а не да предлагаме мюфтии. Първо трябва да се стигне до конференция, а после ще бъдат предложени – имаме достатъчно хора за тази цел. И устави има също.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации