четвъртък, 30 януари 2014 г.

Окръжен съд - Пазарджик ще продължи днес изслушването на адвокатите на 13-те


Съдебният процес в Пазарджик е на финала. 
Вчера повече от шест часа продължи обвинителната пледоария на прокурор Недялка Попова срещу обвинените за участие в нерегистрираната организация "Ал Уакф ал Ислями" мюсюлмани.
Една ефективна присъда, две условни и 10 глоби поиска прокуратурата.
Около 18,00 часа започнаха и пледоариите на адвокатите на 13-те подсъдими.
Адвокат Хари Харалампиев каза, че салафизмът не е мръсна дума, а привържениците му искат възстановяване на чистотата на религията.
Той посочи също, че според свидетели, разпитани по делото неговите подзащитни не са проповядвали антидемократична идеология, а също не са имали проблеми с местните власти.
Той посочи и съдебна практика като пример в подкрепа на тезата, че неговите подзащитни - Саид Мутлу, Ахмед Ахмед и Али Ходжа са невинни.
Харалампиев каза, че според него прокуратурата не е изяснила мотива на визираните от нея престъпления и пледира подсъдимите да бъдат признати за невиновни.
Адвокат Динко Кънчев, който защитава също тримата подсъдими посочи, че в обвинението има противоречиви констатации като една от тях е за връзката на "Ал уакф ал ислями" с Главно мюфтийство.
Доказано е, че такава връзка няма, а обвинението визира в дейността на тази организация такава, което е противоречие, констатира Кънчев.
Той ще продължи пледоарията си днес в 9.30 часа, когато се очаква и останалите адвокати да пледират в защита на обвиняемите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации