петък, 3 януари 2014 г.

Не мога да се справя с депресията си

Източник: OnIslam
Превод и редакция Милена Борисова-Иршад

източник на изображението: georgihadjiyski.blog.bg/

Въпрос от млада жена от Канада: 
Ассаламу алейкум! Намирам се в един от най-тъмните моменти на живота си. Няма такова нещо, което да ме прави щастлива или доволна, чувствам се ужасно самотна. Независимо какво правя и къде съм, не се радвам на живота. Бях на лекар, който ми каза, че страдам от депресия. Взех няколко лекарства, но все още чувствам същото, нищо не се промени. Не знам как да изляза от този период. Посещавам колеж и няколко курса. Объркана съм за живота си и много бих искала да знам как да го направя по-щастлив...

Отговора е от Sakeena Abdulraheem:

Уаалейкум ассалам, мила сестра!
Благодаря ти за въпроса!
Когато човек осъзнае, че е пробвал различни подходи, за да се справи с предизвикателства в живота си, но те не са проработили, е най-добре да потърси помощ, предложения и съвет. Ти каза, че депресията ти е била диагностицирана от лекар и изглежда, че сама не сте направили нищо в посока да продължите да се чувствате нещастна и да изпитвате всички тези негативни емоции. 
В първоначалните си обяснение казахте, че взимате лекарства и те не ви помагат за намаляване на симптомите на депресия, които чувствате. Моя съвет е да се обърнете отново към лекаря и да обсъдите с него възможността за корекция на лекаствата или на тяхната доза. Проблема с тях възниква и ако не са приемани точно по начина, който е предписан.
Бих ви посъветвала също да си направите един мониторинг, като обмислите и прецените точно кои неща ви карат да се чувствате подтисната? Какво се случваше преди да влезете в депресията? Лекарствата се справят със симптомите, но въпросите са за справяне с основата на проблемите и ако не ги разрешите, ще живеете с постоянно появяващи се симптоми, докато взимате лекарства. 
Рагледайте и анализирайте чувствата си, бъдете честна със себе си. Можете да се консултирате с психолог за психотерапия веднъж седмично - това може да помогне за намаляване на симптомите. 

Надявам се, че информацията е била в помощ - с най-добри пожелания в търсенето на щастие.

Информация за Sakeena Abdulraheem - има Магистърска степен по Социални науки с насоченост към Ислямски изследвания от Факултет по Ислямски и Социални науки. Към момента тя защитава своя Магистърска степен като експерт по психология и по-специално като експерт по травми. Има богат опит като учител, ментор и консултант.

Важно опровержение!
Концепцията на отговора и препоръките в него, са общи и са основани на една ограничената информация, дадена във въпроса.
Когато променяте личния си живот от гледна точка на поведението, лекарствата или начин на хранене, горещо ви препоръчваме лични консултации с вашия лекар или терапевт.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации