четвъртък, 8 януари 2015 г.

Относно вчерашното масово убийство в редакцията на Шарли Ебдо

Относно вчерашното масово убийство в редакцията на Шарли Ебдо:
Разгледах внимателно карикатурите на вестника и веднага пролича позицията на медията - антисемитиска, пропалестинска, анти ИСИС и анти ислямистка, но не и анти мюсюлманска.
Вярно е, че карикатурите са откровено цинични и грозни, но самата насоченост е не по-малко грозна от нарисуваното.
Това беше една от причините, поради която смятам, че нападателите са "отмъщавали" не в името на Пророк Мухаммад с.а.с., а както споменаха вчера в изявление на ИСИС - в името на "нашия шейх Осама бин Ладен и имам Багдади" (без коментар на това).
По-късно разбрах за оставените лични документи в отвлечената кола след покушението, както и за въстаналата срещу мюсюлманите Франция и Льо Пен на върха (почти по думите на българка във Франция), което твърдо промени мнението ми и съм почти убедена, че всичко случило се не е плод на нашето конспиративно въображение, а на това, че не пасем трева, т.е. = не сме овце.
А всичко е инсценировка.
Бог да пази всички за всичко, което предстои.
Не знам дали притесненията са само поради емоционалната ми природа, но не мисля, че това, което се случи, ще мине за 3 дни - говоря не за семействата на убитите, а за общественото мнение.
Във Франция никога не е било лесно или хубаво за имигранти и/или мюсюлмани.
Искам само да отбележа, че дори мюсюлмани да бяха извършили вчерашното масово убийство, както и Шарли Ебдо да се беше подигравал с религията:
- Няма да забравя хадиса, при който мъж беше обиждал в присъствието на Пророк Мухаммед с.а.с. Абу Бакр, но те не му обръщали внимание. По едно време той обърнал нападките и обидите си към Пророк Мухаммад с.а.с. и тогава Абу Бакр започнал да се кара с него. Тогава Пророка с.а.с. станал и си тръгнал и Абу Бакр го настигнал с думите, че го защитава, защо си е тръгнал. Отговора на Мухаммад с.а.с. бил, че не стои на място, където има Шейтан.
- В името (уж) на един от най-благите хора, вървяли някога на тази земя - Пророк Мухаммад с.а.с. се извършиха едни от най-кървавите атентати. Както и в името на другия най-благ човек, вървял някога по тази земя - Исус а.с. - в негово име също са извършени едни от най-кървавите покушения и драми в историята. Това не само петни техните имена, но и е откровената подигравка и окарикатуряване на тези чисти хора и на Бог.
- Да напомня за всички обиди и покушения, които е понесъм в живота си Пророк Мухаммад с.а.с. - за които нито той, нито ас-Сахаба, са отмъщавали или въздавали каквото и да било.
- Да напомня, че е казано ако се говорят лоши неща в компания, на мюсюлманина е повелено да каже "Салям" и да се отстрани, докато не се промени темата на разговора. А не е повелено да раздава шамари.
- Да напомня, че умишленото убийството си е убийство, освен в 1-2 случая (справка Коран). Единия случай е по време на война с оръжие - армия срещу армия, а не въоръжени срещу невъоръжени, срещу деца, жени.
- Да напомня, че Исляма не е само молитви, бради, никаби и пр. Даже по-малко и от трите, взети заедно.
- Да напомня, че лошия нрав разваля Исляма така, както капка оцет разваля каца с мед.
- Да напомня, че такива акции, като вчерашната, отстраниха много хора от която и да било религия, а най-вече от Исляма и тази, иначе прекрасна религия, твърдо се смята (от мнозина). за покварена, насилствена, повеляваща убийства, кръв и пр.
Повтарям, че последните неща, които написах, са в случай, че приемем, че убийствата са дело на мюсюлмани и че са го сторили след карикатури срещу Пророк Мухаммад с.а.с.
Някой ще каже: "Какво ми дреме, че хората си мислят, че ИСлямът е кървава религия" - нека си го мислят, щом са заблудени, ние знаем, че не е така". Който си го помисли, нека помисли за своя ИСлям, дали не е само молитвата и поста през Рамадан и дали тогава молитвата и поста му значат нещо и какво.
Забележка - брадата е сунна, не фард.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации