сряда, 17 април 2013 г.

Пазач в затвора в Гуантанамо, приема Ислям, впечатлен от затворниците-мюсюлмани


Източници: CNN.com и Mediaite.com
Автор: Michael Allen
Преводач: Милена Борисова - Иршад

CNN съобщи за армейския служител Terry Holdbrooks, пристигнал в затвора в залива Гуантанамо през 2003г като "гневен атеист", година по-късно е станал практикуващ Мюсюлманин (аудиото по-долу).
Затворническия пазач бил впечатлен как Мюсюлманите там "посрещали деня с усмивка" [0:18], въпреки че са пребивавали в затвора дори без присъда за неопределено време, предава Mediaite.com.
Очевидно Исляма е нещо повече от това, което ми беше казвано,” споделя Holdbrooks в аудиото на [1:57].
Holdbrooks започнал да разговаря всекидневно за Исляма със затворниците.
Holdbrooks казва, че неговите колеги войници не се впечатлявали, че той си говори със затворниците, защото били заети да пийват по време на четирите си почивни дни, пише CNN.com.
Един от задържаните му дава копие на Корана и това променя живота му
“Трябва да разберете, че ако станете Мюсюлманин, всички ще гледат по-различно на вас - колеги, семейство, държава...нали разбирате…страната ви ще гледа на вас по начин, който никак няма да е добър за вас. Най-вероятно ще затрудни много неща  за вас,” казва един от затворниците на Holdbrooks.
Holdbrooks настоява, че иска да стане Мюсюлманин и приема Исляма там, в затвора.
Holdbrooks твърди, че колегите му войници нямалит нищо против, но началниците му предполагали, че той продава военната си униформа за оранжевия затворнически костюм, който носят в Гуантанамо.
Holdbrooks напуска армията през 2005. Затворникът, който убеждава Нoldbrooks, е освободен през 2007 без да е имал обвинение или да е съден.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации