четвъртък, 10 януари 2013 г.

Да смениш религията си - "Споделено с Кали" с участието на Милена-Иршад, съпруга й Адхам и малкия й син Камал


http://tv7.bg/spodeleno-s-kali/VideoDetails&id=9595622


Гостите на "Споделено" в четвъртък бяха хора, чийто път към себепознаването и търсенето на  Бога, ги е отвел към това да отворят сърцата си към религия, различна от тази, в която са ги възпитали и отгледали родителите им.

Милена-Иршад, която по думите й, е била християнка, невярваща в църквата, сподели, че след дълго търсене на своя Бог, го е открила в Корана. За нея истински близък до душата и вътрешното й разбиране е Аллах. По думите й, мюсюлманската вяра е по-силна и изчерпателна, както и по-строга, в което тя самата вижда нейното предимство.

Милена заяви, че религиозните й убеждения няма нищо общо с етническата й принадлежност, че тя е българка и сподели обидата си от това, че много хора са предубедени към нея и смятат, че след като е мюсюлманка, то задължително е туркиня. Семейството на дамата – съпругът й Адхам Шаабан, който е палестинец и синът й Камал, обявиха своято подкрепа към нея, както и част от трудностите, с които се срещат, изповядвайки ислям в България.

С обратния случай – обръщане от ислям към християнство, се запознахме чрез турчинът Тахсин Шерифоглу, който учи в български университет. От разказа му стана ясно, че той е бил спечелен за християнството опознавайки отношенията в едно семейство, изповядващо тази религия и ставайки свидетел на добронамереността и любовта, която тя носи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации