петък, 25 ноември 2011 г.

Красиви места по света


Автор и снимки: Иди>Бг

Природата разкрива своята красота в различни форми – пустини, планини, канари, гори, пещери, долини, скали, острови, водопади, извори и океани. Станете част от виртуалната разходка из едни от най-красивите места в света. 


Долината Сват, Пакистан
 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Долината Сват -  красива частица от рая – е разположена в близост до река Сват и се простира в района на Хиндукуш. Със своите високи планини, зелени ливади и кристални езера това място с невероятна природна красота е популярно сред туристите като ''пакистанската  Швейцария''.


The Fairy Meadows, Пакистан

 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Fairy Meadows е плато с буйна зеленина, разположено в подножието на връх Нанга Парбат, Пакистан. Това е най-великолепното място, от което се разкриват удивителни панорамни гледки към върха. Вили Меркл, ръководител на германско-американската експедиция през 1932 година, дава това име на местността поради уникалната му природна красота. 


Ледникът Балторо, Пакистан
 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Ледникът Балторо, чиято дължина е около 70 километра, е един от най-дългите ледници в света, който е ограден от огромни скални кули. Той е разположен на една от високите планини в света. Неговата страховита красота не може да бъде подценена, тъй като пейзажът е  невероятен.


Амазонската джунгла, Южна Америка

 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Амазонската джунгла е  най-гъстата тропическа гора, която се простира върху площ над един милиард акра и обхваща области в Бразилия (60%), Перу (13%), Венецуела, Колумбия, Еквадор, Гвиана, Боливия, Френска Гвиана и Суринам. Концентрацията на представителите на  дивата природа е много висока и откритието на все повече нови  видове или подвидове на вече съществуващите екземпляри продължава. Величествената красота и усещането за безвремие в тези внушаващи благоговение тропически гори са неописуеми с думи, те трябва да се видят. 


Согнефиорд, Норвегия 

 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Вторият най-дълъг фиорд в света и най-големият  в Норвегия, това е Согнефиорд. Неговото великолепие  трябва да се види и изживее отблизо. Достигащ до над 1300 метра под морското равнище и над 2000 метра над морското равнище, фиордът изумява с впечатляващи гледки   -  кристални  води, красиви  скали и живописни селца, чиято комбинация го превръща в атрактивна дестинация за  любителите на природата.


Долината Йосемити, Калифорния 

 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Несравнимата красота на природата, променяща цветовете с всеки изминал сезон и полъхът на бриза, който повява между боровете – това е атмосфера, която може да бъде доловена и усетена единствено в долината Йосемити. Тя е част от националния парк, който носи нейното име. Тази планинска долина предлага невероятна природна красота и е дом на девет  водни каскади.


Ниагарските водопади, САЩ
 
 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Масивните и красиви Ниагарски водопади са известни и поради факта, че са източник на водноелектрическа енергия. Водопадът се състои от три части: Хорсшу ( наричан Канадски водопад), Американски водопад и  Брайдъл Вейл. Счита се, че те са образувани в края на последния ледников период. Ниагарските водопади може и да не са най-високите, но определено са най-мощните в Северна Америка.


Острови Маманута, Фиджи 

 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Островите Маманута включват в състава си около 20 острова, които са с различна големина - някои от тях могат да се обходят за минути, а други – за няколко дена. За тези, които обичат природата и морските изкушения, тези острови са райско кътче, покрито със снежнобели пясъци и оградено от тюркоазено сини води.


Залезите на Сахара

 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Пустинята Сахара е едно прекрасно място, на което можете да се насладите на простиращите се безкрайни дюни, които при залез слънце имат особен спиращ дъха блясък. Нощен къмпинг, устроен сред пясъчните дюни на тази пустиня, гледайки сменящите се нюанси на небето, е мечта на всеки един, обичащ природата.


Естествените извори и варовиковите скали на Памуккале, Турция 
 Най-красивите места в света

 Най-красивите места в света

Според турците това е осмото чудо на света. Памуккале е сред природните чудеса, които са заобиколени от  горещи басейни и бели скали. Водни струи, които са богати на минерални соли,  се стичат по скалите, образувайки бели каскади, подобни на памук. Счита се, че водата има  терапевтично въздействие и спомага лечението на различни болести.

2 коментара:

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации