вторник, 1 ноември 2011 г.

Становище на Главния Мюфтия на Австралия


Главния Мюфтия на Астралия Професор Д-р Ибрахим Абу Мухаммад,  излезе с изявление за официалната дата на Еид ал-Адха, който ще бъде на 6-ти Ноември 2011, събота.
Изявлението, дадено 4 дни след началото на Зу-л-Хиджджа, се обяснява, че политиката на мюфтийството е да се следва положението на луната за всеки лунарен месец.
Федералния Съвет на Имамите, включително Съвета на Ifta, в последно време са се стремили да  проверят резултатите от наблюдението на полумесеца с началото на всеки Арабски (Лунарен) месец.
Това е с изключение на началото на месец Зу-л-Хиджджа.
Това с позволението на Аллах, трябва да става в началото на всеки ислямски месец от годината… с изключение на месец Зу-л-Хиджджа.
Това е, за да се следва Саудитска Арабия в провеждането на 
Хаджа.
Изключението е заради това, че в Кралство Саудитска Арабия се провежда годишния Хадж. 
Остава да видим дали ислямските организации, които се придържат към местните методологии за определяне на началото на месеца по Луната, ще последват фатуата на Мюфтията, като направят изключение за Еид ал-Адха.
Цялата фатуа можете да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации