четвъртък, 20 март 2014 г.

На първа инстанция - осъдителни присъди за 13-та в Пазарджик

http://vbox7.com/play:993379560c

Смятах да събера повечето вестникарски материали по темата с вчерашното последно дело в Пазарджик. После се изобщо се зачудих какъв и каква компетентност има съдът във въпросния град, спомняйки си опита за дело срещу мен и още 3-ма човека преди7 години и как ми идеше да се смея на онова, което са писали в обвинителните актове и след това в съображенията за едно или друго...
Тук е почти същото, макар че този път вкараха хората в съда и ги осъдиха - независимо какво ще стане с тях след това - т.е. независимо дали на следващи инстанции ще потвърдят присъдите. Случващото се е факт и не е недоразумение. В тон с всичко наоколо, като излязло от сапунена опера, плод на ума на някой сбъркан режисьор - явно всичко хора сме такива и така сме режисирали земния си живот - така и края на това абсурдно дело.
Щеше ми се да дефинират какво е това радикален Ислям например. Или дори какво е салафитска идеология. Хайде - недемократичен - обратно на демократичен, лесно е. Но каква е презумпцията, та решиха, че е подсъдно да не искаш демокрация?! 

Това е изпитание, но не само за тези 13 именити човека - познати не само на мюсюлманите в България.
Изпитание е за всички нас, за мюсюлманите и немюсюлманите. 
Излишно е да казвам, че прочетох някои мнения под статии - до едно заплашителни срещу мюсюлманите, показваши незнание, гняв, слабост, глупост и пр.
Нито едно мнение, което да изразява разбиране към нещо различно - при все, че съдят имамите за религиозна нетърпимост- като че ли Исляма някой го търпи! ДА, търпят го малцина немюсюлмани, но другите го търпят само от страх и защото така се налага, не защото искат.

Аллах да помага на всички!

Няма да публикувам отделни материали или линкове към тях - ЕТО ЛИНК КЪМ всичко в електронните медии от вчера по въпроса с последното дело в Пазарджик.

1 коментар:

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации