петък, 21 март 2014 г.

Шон Стоун, синът на Оливър Стоун, прие Ислям

източник TheWrap, Huffington Post и други агенции
Шон Стоун, синът на носителя на Оскар - режисьорът Оливър Стоун, ревностен защитник на Иранския президент Ахмединеджад, прие Исляма, докато филмира документален филм в Иран, съобщи Agence France Presse.
"Приемането ми на Исляма не означава отхвърляне на Християнството или Юдаизма, с които съм израстнал. Означава просто, че приемам Пророк Мухаммад и другите пророци," каза за AFP Стоун , чиито популярен баща е Юдей, а майка му - Християнка. Той прие Исляма на церемония в град Исфахан.
27-годишния Шон не каза друго за приемането на Исляма. Според Иранската агенция Fars news той е станал Шиит и е приел името Али.
В интервюто си за TheWrap на филмовия фестивал в Торонто през септември, той подкрепи Иранското право да притежава адрено оръжие и да се защитава срещу израел. Той отговори на нападките срещу Иранското правителство с думите: "Все едно някой да влезе в дома ти и да заповяда на баща ти да застреля децата си - кои сме ние да му казваме как да управлява страната си?!" 
“Иран се управлява според закона” каза Стоун (на снимката е в Техеран с Мелиса Картър, копродуцент). “Ако хората не харестват Ахмединджад, това не е равно на война или въстание.”
Стоун, който е учил история в Принстън, прави филм, базиран на Иранската история и култура. 
Политическите позиции на баща му също се смятат често за извън Американската посока на мислене, например при защитата на Кубинския лидер Фидел Кастро или антиамериканския Уго Чавез (бел.ред. - ще добавя и позицията му за това, че войната в Ирак е скалъпена от САЩ и съюзниците).
Освен като режисьор, Шон Стоун е и актьор, участвал е и във филми на баща си, както и при други режисьори. 

Забележка - Шон Стоун приема Ислям през февруари 2012г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации