вторник, 11 март 2014 г.

Забранен секс

Въпрос до ОnIslam, свързан с аналния секс. 
Отговора е даден въз основа на проучвания на Ислямски Шариа текстове:

Всемогъщия Аллах казва в Корана (превод на значението): 
...И стойте далеч от жените в [период на] месечно кръвотечение, и не ги доближавайте, докато не се очистят! А щом се очистят, обладавайте ги, откъдето Аллах ви е повелил! Наистина Аллах обича каещите се и обича пречистващите се. (“... стойте далеч” ­ това предписание не бива да се схваща буквално, а само като избягване на полов контакт с жените в месечен цикъл). Вашите жени са като нива за вас. И отивайте при нивата си, когато и както пожелаете, и подготвяйте се отнапред, и се бойте от Аллах, и знайте, че ще Го срещнете [в Отвъдното]!
(Aл-Бакара: 223)
В горната ая, думата Харс (преведено като нива) показва, че единствено вагиналния секс е позволен, защото е на мястото, където жената забременява и се раждат децата. Семенната течност, попаднала в утробата, е сравнена със семената, посадени в земята, за да дадат потомство. 
Абсолютно всички Ислямски прависти са съгласни, че аналния секс е харам (забранен), основавайки се на хадиса на Пророка, салАллаху алейхи уа саллам: "Не правете анален секс с жените си" (Предаден от Ахмад, Ат-Тирмизи, ан-Ниса'и, ибн Маджа)
Хузайма ибн Табит, Аллах да е доволен от него, също предава, че Пратеникът на АЛлах (салАллаху алейхи уа саллам) е казал: "Аллах не се свени да ви казва истината: "Не превете анален секс със съпругите си." (Предаден от Ахмад, 5/213)
От Ибн Аббас, Аллах да е доволен от него: "Пратеникът на АЛлах (салАллаху алейхи уа саллам) е казал: "Аллах няма да погледне мъж, правил анален секс със съпругата си." (Предаден от Ибн Аби Шайбан, 3/529, ат-Тирмиди го е класифицирал като автентичен хадис, 1165)
Също така се предава, че Пророкът (салАллаху алейхи уа саллам) е причислил този акт към содомията, нарекъл го е "малката содомия". (Предаден от Ахмад и ан-Ниса'и)
Въпреки това, позволено е галенето в аналната област, но без да се допуска сношение там. Предава се, че 'Умар ибн ал-Хатаб, АЛлах да е доволен от него, дошъл един ден при Пророка и казал: "О, Пратенико на АЛлах, съсипан съм!" "Но какво се случи?", попитал Пророкът. 'Умар отговорил: "Снощи обърнах жена си", имайки предвид, че имал вагинално сношение с нея гърбом. Пророкът, салАллаху алейхи уа саллам, не отговорил, докато не била низпослана горната ая. После казал на 'Умар: "[Прави любов с жена си] гърбом или фронтално, но изключи ануса и сношението по време на менструация." (Предадено от Ахмад и ат-Тирмиди)
Ако някой извърши анален секс със съпругата си, той прави голям грях, за който се изисква огромно покаяние. Човек трябва да съжалява и да се чувства съкрушен, ако е извършил подобен грях! Всемогъщия Аллах е унощожил цяла нация за вършенето на подобни актове.
Но няма доказателства за това, че жената трябва да се чувства разведена. Въпреки това учените твърдят, че ако мъжът прави и/ или настоява да прави анален секс със съпругата си, тя има право да поиска развод, защото е подтиквана да върши грях, а и целта на брака не включва подобно изискване. 
Съпругата трябва да се противопоставя и да отказва искане на съпруга си на такъв вид секс. Трябва да му напомня за Аллах, за наказанието за такова действие и за онези, престъпващи Неговите граници. 

А Aллaх Всемогъщия знае най-добре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации