вторник, 8 май 2012 г.

Мюсюлманка осъдила работодателя си на 5 млн. долара компенсация за разкъсан хиджаб

Мюсюлманката Сюзън Башир от американския град Канзас-Сити осъдила във вид на компенсация за 5 млн. долара компанията, в която работи затова че непосредствения и началник и разкъсал хиджаба. 
Съдът след като разгледал жалбата преценил, че телекомуникационната компания AT&T, в която Сюзън работи като мрежов специалист е създала враждебно обкръжение на нейното работно място, след като тя е приела Исляма в 2005 година.
Според думите на мюсюлманката, от момента когато започнала да носи хиджаб и да посещава петъчната молитва в джамията, ръководителите й започнали да я дискриминират.
41-годишната жена има шест години безупречна работа в компанията, но независимо от това са започнали да я наричат „терористка”, да „заминава за ада” и други подобни. 
Мениджърът на компанията нееднократно настоявал Сюзън да не носи хиджаб, всячески я оскърбявал за спазването на ислямските норми в облеклото и дори веднъж направил опит да смъкне хиджаба от главата и.
От стреса мюсюлманката 9 месеца не е могла да ходи на работа. 
Позовавайки се на това компанията я уволнила. 
Едновременно с това Сюзън  подала иск срещу компанията.Независимо от 5-те милиона долара компенсация за дискриминация, съда присъдил компанията да и плати още 120 000 долара за неизплатени заплати и други неимуществени щети.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации