четвъртък, 1 март 2012 г.

В САЩ преброиха джамиите

Джамиите в САЩ



Броят на джамиите в САЩ от 2000 до 2011 година е нараснал със 74 процента и е достигнал 2106. Това се казва в изследване, публикувано от Съвета за американо-ислямски отношения, предаде БЛИЦ.
Най-много джамии има в Ню Йорк (257), в Калифорния (246) и Тексас (166).

Повечето от имамите, обхванати от изследването, считат, че мюсюлманите са част от американското общество. 91 процента от духовниците подкрепят участието на мюсюлманите в политиката.

Преобладаващо сред имамите е чувството, че американското общество не е настроено враждебно към исляма. При това 56 процента от тях твърдят, че прилагат гъвкав подход към тълкуването на Корана, като отчитат съвременните реалности.

87 процента от имамите не са съгласни с мнението, че ислямската младеж се радикализира. Мнозина считат, че основен проблем е как да привлекат младежите в джамията, за да възприемат добродетелите на религията.

Изследването установило, че повечето от американските джамии се посещават от различни етнически групи. Само в три процента от джамиите се молят представители само на един етнос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации