сряда, 4 януари 2012 г.

Te извършили зина, но после се оженили, след което се оказало, че тя е бременна в резултат от зинатаВъпрос:
Съпруга ми и аз имахме връзка преди да стана мюсюлманка. Казахме шахадата и разбрахме, че трябва да се оженим. Оказа се бременна. Оженихме се.
Разкайваме се за стореното и направихме тауба. Валиден ли е брака ни? Аллах прстил  ли ни е?

Отговор: Слава на Аллах.
Слава на Аллах, че ви е напътил и ви е помогнал, и сте достигнали до исляма. Исляма заличава предходните грехове, ахамдулиллах. Молим Аллах да прием това от вас и от нас.
Що се отнася до брака, той е валиден ин ша Аллах. Омъжването на бременна жена в резултат от зина е харам и не е валиден до раждането нa детето, освен ако този, с когото е извършена зината не се ожени за нея.
Това е гледната точка, споделяна от Шайх ал-Ислам Ибн Таиймийа, Аллах да се смили над него, както и шейх Ибн Усаймин е издал фатауи на тази основа.
Молим Аллах да приеме вашето разкаяние и да ви опрости. Пророка с.а.с. е казал: „Този, който се разкайва за греха е като онзи, който не го е направил“ (Ибн Маджа, класифициран като сахих от ал-Албани).

Islam Q&A - Фатуа № 82504

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации