вторник, 13 май 2014 г.

Не е много готино да си гей - част 3



Въпрос:
Уважаеми Onislam, благодаря ви за отговорите на предишните ми въпроси. Ако сравня мислеенето си  преди и сега, виждам много промени. Много съжалявам да кажа, че засега не мога да създам такава връзка с Бога, каквато трябва да бъде, но някак си Бог винаги е в ума и мислите ми. Без значение колко съм депресиран, всичките проблеми водят до сексуалността ми. След вашата помощ имам по-добро разбиране за проблемите си и осъзнах смисъла на много неща. Все още не ходя на джамия и объркването ми по отношение на  религията е все още налице. Единствената положителна стран,а е моето разбиране за нещата. Вече не се ядосвам или депресирам.

Осъзнах, че съм бил сексуално малтретиран и че съм имал лоша връзка с баща си, като всичко това ме е довело до хомосексуализма. Отношенията с баща ми МашаАллах се промениха  и сега се разбираме добре. През последните няколко месеца изненадващо се включих в гей събития, тъй като те са широко достъпни и приемливи на запад. Създадох много приятелства с гейове, повечето от които са мюсюлмани. Прекарах добре с тях, но не ми трябваше много време, за да осъзная че те са [душевно] празни хора и търсят фалшиво щастие. Бях критикуван от повечето от тях затова, че не се радвам на живота и че съм твърде негативен относно неща, за които знам дълбоко в сърцето си,  че не са негативни. Това е моята борба - да приема/осъзная, че не съм гей, а ако съм, то не би трябвало да бъда такъв.

Многократно чувах твърдения, че никога няма да мога да се променя, че да си гей – това е реалност - и  трябва да си намеря някое добро момче, с което да се разбираме, за да открия щастието, което все още не мога да приема, и така стигнах до раздвоение. Моите приятели ме обвиняваха, че съм депресиран през цялото време, че не излизам да се забавлявам и да си намеря подходящия човек. Мисля, че съм уморен и не мога да продължавам така. Трябва да реша дали да продължа да се възприемам като гей. Ако се върна към отговора, който ми дадохте преди, ще трябва да се оженя,  въпреки че не съм имал лични, сексуални и романтични чувства към момичета. Но е истина също така, че харесвам и момичета, но не се чувствам достатъчно "мъж" за тях и мисълта да легна с тях почти ме плаши. Ислямът на талибаните също много ме плаши и не мога да разбера кой е прав и кой - не. Мюсюлманите около мен влияят върху начина ми на мислене по отношение на  исляма. Благодаря на Бог, че ми помогна да разбера исляма правилно и правя всичко възможно да го следвам, въпреки че се провалих, тъй като концепцията за Бог не ми е много ясна.

Но другата истина е, че силно обичам исляма и полагам много усилия, за да изградя връзка с Бога. 

Проблемите и объркванията ме карат да гледам порно и след това да мастурбирам - най-лошия ми навик - но в същото време не се чувствам много зле от това. Знам, че ще се откажа и всеки път, когато го правя, се покайвам, вземам душ, решавам да бъда силен и отново моля Бог за помощ. Може би Бог не се вслушва в молбите ми, защото вярата ми не е достатъчно силна и се базира на колебания. Съжалявам, че това писмо е много объркано, без конкретна посока, но за съжаление се чувствам така. Да, не излизам и не се събирам с моите гей приятели така лесно, но все още не се чувствам добър за една жена и моята сексуалност все още се върти около хомосексуални желания. Най-лошото са порното и мастурбацията, и това, че нямам ясна насока в религията, но отново - не се чувствам толкова зле от тези неща, защото разбирам ситуацията, въпреки че през целия си живот съм бил гей. Аз съм в края на 20-те си години и все още имам неяснота около идеята за Бога, исляма и моята сексуалност. Чувствам се съвсем сам - психически, физически и духовно. Чудя се дали все още има изход. Предишният ми въпрос беше озаглавен „Не е толкова готино да си гей”. Благодаря ви много.


Отговор на Hwaa Irfan :
Ассаляму алейкум, скъпи братко.

Първо благодарим, че ни информирате за вашия напредък и се молим да ви се изясни пътя, ин шаа Аллах.

Скъпи братко, съвсем нормално е да се чувствате така - с противоречиви емоции, предизвикателства и известно объркване. Както казахте, предствата ви за исляма е повлияна от мюсюлманите около вас и въпреки че се нуждаем, а и Коранът ни съветва да бъдем около братя мюсюлмани, той също ни съветва:

- да покровителстваме един друг (сура ал-Бараат(9):71) 
- да бъдем справдиви (сура ал-Бараат(9):119)
- да учим ида предаваме наученото (сура ал-Бараат(9):122)
- да не се отчайваме и да не прекаляваме с радостта (сура ал-Хадид(57):23)

Независимо дали си гей или не - трудно е човек да намери баланс сред хора, които не са искрени в думите и делата си и сред такива, които наблягат на самозащитата си от всичко, което ги кара да си задават въпроси, поради което те са по-заинтересовани да бъдете като тях, отколкото да бъдат с вас там, където се намирате в даден момент.  Вашите приятели мюсюлмани гейове се събират, за да си подсилят един-друг, убежденията,  а "фалшивото щастие", което посочвате, е голям показател за това. Те са "щастливи" когато са заедно, но само Аллах сут знае как наистина се чувстват, когато са сами. Истината е, че ​​Вие искате повече от това до такава степен, че сте се изправяли лице в лице със страховете си, с миналото си и дори сте се опитали да подобрите отношенията си с баща Ви – а това е много!

Ако все още се борите със сексуалността си, това е защото имате много въпроси без отговор. Един от тях стои далеч от хомосексуалността, но има връзка със сексуалната ориентация и наложеното сред хетеросексуалните погрешно разбиране за мъжество.  Казвате, че не се чувствате достатъчно "мъж", за да бъде около една жена, но какво означава това? От ислямска гледна точка изобщо не трябва "да бъдете около една жена" и начинът, по който много мъже "са около жените", е предпоставка да практикуват своите погрешни схващания за това какво е да бъдеш мъж! Освен това някои от начините, по които жените показват своята женственост, са достатъчна причина за някои мъже да загубят своя баланс! Така че, „не обувайте обувките, преди да знаете размера си”.

Братко, намирате се в преход и може да ви изглежда, че ви отнема много време, но се запитайте колко години ви отне, за да достигнете сегашното си положение? Най-важно е, че се научавате да бъдете търпелив със себе си и да признавате, че, като повечето хора, имате слабости и правите грешки. В допълнение, вашата сексуалност се е зародила в много ранна възраст и във формата на предателство. След като тялото ви се е събудило по този начин, то остава будно и насочването ви към порно и/или мастурбация е част от този процес. Тези зависимости са форми на бягство - бягство, което ви успокоява, защото умът ви е известил вашето тяло, че всичко е наред.
Обаче тялото ви е това, което търпи последствията, както негативните, така и тези, произтичащи от всяка бъдеща здравословна халал връзка, която бихте могли да имате. Търпение, скъпи братко, търпение и още повече търпение, наред със самоопрощение, като по време на този процес е важно да се се заемете със здравословни дейности, които могат да ви помогнат да държите ума и тялото си далеч от дисбаланса, в резултат на минали действия. Вашият преходен период означава, че имате нужда от нови полета, нови хоризонти, които могат да ви помогнат да научите повече за себе си. Ако не успеете да откриете тези нови хоризонти, ще стагнирате.

Вместо да търсите друг да намери отговорите за вас, първо започнете да четете Корана. Връзката е между вас и Аллах сут, не между вас и другите. Просто вземете Корана без очаквания и го отворете, където ви попадне, и прочете откъс от там. Кога последно сте правили нещо, което наистина да ви е било интересно и да ви е вдъхновило. Такива занимания ще ви помогнат да се самоопознаете, тъй като са свързани с откриването на вътрешния ви мир и вашите таланти. По този начин ще почнете да полагате основите за нови модели на взаимоотношения между вас и другите - не забравяйте, че започнахте да го правите с баща си, но това не бива да спира дотук. Ако контактите с хората около вас вече не ви задоволяват, това обикновено е знак, че сте готови за нови преживявания и предизвикателства.

Никога не казвайте никога, защото мога да ви кажа, че промяната е възможна, ако сме готови да оставим това, което вече по никакъв начинне ни е от полза - аз съм виждал това да се случва с гей мъже, които, намирайки се около балансирани хетеросексуални, наистина се промениха - не чрез обсъждане на сексуалността, а намирайки се в присъствието на мъжки и женски модели за подражание - и да, те в крайна сметка се женят и са щастиви.


Никога не казвайте никога ... !

Част 1 - ТУК.
Част 2 - ТУК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации