петък, 23 май 2014 г.

За Максимилиан - oбновена

Тази визитка е направена от ФБ групата
"Ако до всяко добро същество застане поне още едно"

Като видите снимката, няма как да не се сетите кое е това слънчице - Максимилиан - за пръв път говорихме за него миналата година - припомнете си ТУК. Но неговото заболяване не се лекува с една операция, с ден или определени дни в болница. Душичката има нужда от продължаваща, всекидневна рехабилитация, както и от проходилка и количка, която не е като тези за дечицата без проблем.
Може би сте гледали предаването за осиновените деца, в което даваха кратък филм и за тях - предаването беше по БНТ! на 5-ти април:

http://bnt.bg/predavanyia/malki-istorii/malki-istorii-5-april-2014 

В предаването материала за Макси започва след 44-та минута.

Не знам кое и как докосва сърцата на зрителя, но за Максимилиан не бяха събрани достатъчно средства дори за количка. Съжалявам да го кажа, но е факт. Рехабилитацията продължаа или поне трябва да продължи, докато има някакви пари за това.
Родителите не живеят в родния си дом, а за да не пътуват постоянно до центъра за рехабилитация, са взели квартира в Пловдив, за да е удобно за детето им! 
Всеотдайността е огромна...Дори биологични родители често не полагат такива грижи за детето си или може би трябва да кажем, че грижата и любовта, всеотдайността, не са резултат на биологията и родствеността. А са дар от Всевишния.

Молбата и зова са за докосване до този дар - да се възползваме и ние да вземем частица доброта, да дадем поне малко за доброто на това прекрасно слънчице Максимилиан и неговите мили родители. 

Нека поясня само, че междувременно бащата е станал пенсионер по болест - всъщност в момента тримата се опитват да направят всичко, което виждате, с 2 пенсионерски пенсии.

Количката струва 1250 лева, а проходилката - 1150, отделно се плаща рехабилитацията - всекидневна, както и логопед. 

Рехабилитацията се прави всеки ден, защото при "почивка", усилията стават напразни - положението се връща назад.
Това е новата дарителска сметка на името на майката. В горния линк сметката е нейната лична. Всъщност парите отиват на 1 място, за 1 нещо - изберете си сами къде да дарявате. Само го направете.

Мюсюлманите броят дните до Рамадан. Аз не съм този, който ще им каже къде да дадат садака или закята си (който го плаща през Рамадан), но ... давам идея. Ако се чудите на кого или къде да дадете закята си - Максимилиан е едно от възможните места. Знам че в България положението е тежко и има къде ли не да се помага...

Максимилиан има нужда от помощ.
А ние имаме нужда от хасанат.

Заради Всевишния, заради доброто и милостта.

Банка ДСК
IBAN BG47STSA93000015356284
Титуляр: Ирина Веселинова Младенова


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации