петък, 7 февруари 2014 г.

Да се влюбиш



 
В името на Аллах Всемилостивия Милосърдния
 
Аллах да го благослови и с мир да го дари

Слава на Аллах, при когото търсим помощ и опрощение. Търсим убежище при Него от злото в душите ни и лошите постъпки. 
Когото Аллах напъти, никой не ще го заблуди и когото Аллах отхвърли, никой не ще го напъти. 
Свидетелствам че няма друг бог освен Алах и свидетелствам, че Мухаммад е Негов раб и Пратеник.

  
Бисмиллах уа Алхамдулиллах уа-с-Салату уа-с-Салам 'aлa Расулиллах

Ассаламу алейкум уа рахматуллах уа баракатух

http://www.verticalhaven.info/wp-content/uploads/2010/12/falling-in-love.png 


Да се влюбиш

автор Amatullah Kareem

Бях типичния тийнейджър, който вярва във всичко, което кажат приятелите. Растях сред приказки, а в тях винаги имаше красив принц, влюбен в принцесата, живеейки щастливо с нея до края на дните си. Гледах Снежанка и Пепеляшка, в които главното беше влюбването и това да имаш добър живот. 
И живеех, вярвайки, че това е истинско. Затова сме тук - да намерим перфектната ни двойка, за да живеем щастливо.

На деня на свети Валентин приятелите обсъждат разни тайни любовни истории, получените картички и подаръчета, цветя от таен обожател, съобщения и обещания за дълга любов. Който си няма, ще чака до другата година. Всички усещахме принудата да се влюбим поне един път или трябваше да се изправим пред принудата да нямаме нищо "вълнуващо" в живота си. Е, повечето от нас се поддаваха на този натиск.

И така до един ден, в който се събудих. Да, събудих се и излязох от фалша и осъзнах, че реалността е далеч по-ярка, блестяща и трайна, отколкото тази нейна целулоидна версия. Културата на романтиката, обхванала сърцата ни, беше начин да бъдем държани далеч от действителността. 

По ирония на съдбата същото се случи в една книга. Но не беше като книгите, които бях чела до този момент. Говореше по начин, по който ме побиваха тръпки, накара ме да плача, сякаш сърцето ми се пръскаше, все едно думите не идваха от книга, а се забиваха дълбоко в душата ми. Това беше Книгата на Аллах, моя Създател. По-силна от всички фантазии, в които се бях оковала. Счупих ги всичките и най-сетне се освободих. 

Днес аз не обичам деня на свети Валентин и не защото е не-Ислямски, някакъв нововъведен празник и похотлив при това. А защото е част от културата на страстните желания, предала всички ни. Създала погрешни впечатления, образи и представи в мозъците ни, дрогирала ни с най-сладките лекарства на романтиката и накарала ни да забравим защо сме тук, на този свят. 

Toчно като във филмите героят е на мисия да спаси света и трябва да отиде на планета, за да разбие враговете и да извлече безценна животоспасяваща отвара. Но враговете имат смъртоносно оръжие - илюзията. Показват му красиво място, пълно с жени на мечтите и той напълно забравя за мисията си.

Планетата е пълна с изкушения и илюзии, всичко е според най-съкровените му желания. Той губи всякаква представа за времето, дори забравя факта, че света ще изчезне и всичко губи значение за него. Пропаднал във въображаем свят, той забравя целта си и губи всичко.


Именно това прави най-големия ни враг. Мами умовете ни да мислят, че изображенията, които виждаме по телевизията или лъскавите списания, са достижими, горещите мигове на свети Валентин са много желани, романтиката в сърцераздирателните филми е нещо велико и  трябва да имаме огромно количество забава в живота си, защото това е, което ще ни направи щастливи. 

Докато часовникът тиктака, Шейтанът отнема живота ни, преди да сме направили нещо продуктивно с него. Кара ни да забравим защо сме тук, на този свят и мисията ни става подобно на онзи космически герой. Какво би могло да бъде по-лошо от това, защото то значи, че можем да загубим битката.  Раменете ни се отпускат и избираме да гледаме "риалити шоута", докато истинския живот отлита.

Ето защо в Корана се говори за бъдещето: 

[Лицемерите] ще кажат на вярващите: “Не бяхме ли с вас?” Ще кажат [вярващите]: “Да, наистина, ала ви изкусиха вашите души и дебнехте, и се съмнявахте, и ви подмамиха вашите мечти, докато се яви повелята на Аллах. Измамникът [сатана] ви измами за Аллах.”

(Коран, 57:14)

Благодаря на АЛлах, че Той ми даде истински съпруг, който ме научи на истинското значение на любовта и грижата заради Аллах. Този вид любов надхвърля всички граници на времето и пространството, продължава дори и след смъртта, в Отвъдния живот. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации