сряда, 19 май 2010 г.

В Саудитска Арабия жена вкара полицай в болница



Представител на религиозната полиция на Саудитска Арабия е пострадал при изпълнение на служебните си задължения. Инцидентът е станал в Луна парк в град Хуфуф Мубараз, предаде КРОСС.

Полицаят е спрял разхождаща се млада двойка, за да ги попита дали са роднини. Въпросът е съвсем резонен, тъй като в Саудитска Арабия е забранено мъж и жена, които не са семейство или роднини, да са заедно. Младата жена решила, че няма никакъв смисъл да отговаря на въпроса, и без да губи време нападнала полицая с юмруци. Представителят на моралната полиция получил и няколко удара по гърба, след което се оказал в болница. Интересен е факта, че чувайки въпроса, спътникът на жената припаднал, съобщава The Daily Mail.

Според законите на тази страна, ако жена бъде обвинена в нападение над полицай, я заплашват дълги години затвор или публично наказание.

В Саудитска Арабия на жените е забранено да се появяват на обществени места с мъже, забранено им е да карат кола, те не могат да се развеждат и да получават наследство. Ведомството по поощряване на добродетелта и предотвратяването на порока стои на стража да бъдат спазвани тези закони.

Източник: Ислямска библиотека

2 коментара:

  1. Това е голяма спекулация дори и сред мюсюлманите за невъзможността една жена да се развежда.
    Освен това в Сауитска Арабия не е възможно това жените да нямат право на наследство - тма е шариатски закона, а ИСляма преди цели 13 века е обърнал гледната точка по отношение на жените и тяхното абсолютно право да получават наследтсво.
    По отношение на шофирането мисля, че преди години промениха тази забрана, май направиха това с разрешение на съпруга (писмено), но съм забравила по-точно как беше.

    ОтговорИзтриване
  2. Саламу Алейкум
    Все още е забранено на жените в Саудитска Арабия да карат.Не е особен проблем,защото там имат големи семейства и винаги има махрам наоколо,който да закара жените където искат.Не е забранено на жените да си хванат такси.

    ОтговорИзтриване

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации