събота, 22 май 2010 г.

Ватикана към учените: Не се правете на Господ! 2010-05-21 22:01:16 Представители на





Представители на Католическата църква заявиха днес, че създаването на първата синтетична клетка може да е нещо положително, ако бъде използвано правилно.

В същото време те предупредиха учените, че само Бог може да създава живот, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва по този повод, че Ватикана и Италианската католическа църква са проявили предпазливост в първите реакции на съобщението от Съединените щати, че изследователи са направили жива клетка със синтетичен геном, допълва БТА.

Те предупредиха, че научният прогрес има етична отговорност и подчертаха, че от ключово значение ще е начинът, по който ще бъде използван той в бъдеще.

"Ако (научният прогрес) бъде използван за добро, за лекуване на болести, можем само да бъдем позитивни" в своята оценка. Ако се окаже, че не е полезен за зачитането на човешкото достойнство, тогава нашата преценка ще се промени", обобщи директорът на Папската академия за живота монсеньор Рино Фисикела. Най-високопоставеният представител на Ватикана в областта на биоетиката подчерта, че Католическата църква следи науката с голям интерес, "но ние мислим на първо място за значението, което трябва да бъде придавано на живота".

"Само можем да стигнем до заключението, че се нуждаем от Бог - първоизточникът на живота", допълни той.

Източник: Ислямска библиотека

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации