неделя, 6 юли 2014 г.

Президентът Плевнелиев беше домакин на ифтар в София

Преди няколко дни в новините се съобщи за предстоящото домакинство на президента на РБългария - Росен Плевнелиев на ифтар. Днес,  деня след този ифтар, научавам от OnIslam.net за това провело се вече събитие. 
Ами като не съм от мюсюлманите, които са просъствали, ще търся новини из Интернет пространството, а алхамдулиллах в случая такива намирам в чуждестранните медии.


снимката е на www.onislam.net

Подобно домакинство от страна на държавен глава, се случва за първи път в страната ни, но ин ша Аллах да е добра инициатива и за напред. 
Проведена в президентската резиденция в Бояна, този ифтар бележи една промяна в отношението на държавата към близо 1.5 милиона българи, изповядващи Ислям. 
Плевнелиев благодари на мюсюлманите за молитвите и помошта им заедно с Християните и Православната църква след скорошните бедствия в България. 

С речта на Президента и Главния Мюфтия Мустафа Хаджи, бяха споделени взаимните чувства на благодарност и признателност, като Хаджи похвали правителството за прилагане на иначе определените по Конституция религиозни свободи. Той призова и за разрешаване на строителството на още една джамия в София. 

За България, поне по света, се шири мисленето за етнически добросъседски живот, с името "комшолук". 
Всички знаем какво означава думата и ин ша Аллах тя да е вярна и на място! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Ас-саламу алейкум! Мир на всички!
Преди да коментирате, ви моля да помислите добре върху това, което искате да кажете и за начина, по който ще го изречете. Аз няма да толерирам фитната и обидни изказвания по адрес на Аллах и Исляма. Ако имате въпроси, кажете или попитайте по начин, по който искате и на вас да ви се говори :D

Ако искате да ми кажете нещо лично, персонално до мен, ползвайте електронната ми поща (и-мейл).

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации